Sep 4, 2015

Jaga Hati

Hi ..lama blog tak update
Sebenarnya dah malas nk berblog
Rasa nak delete account je

Cuma takpe.lah blog ni xde org nk baca
Jadi boleh buat luahan hati.

Isu kali ini
Menjaga hati

Ada dalam satu perkara kita dapat jadi org yg terpilih
Mana kala kawan kita tidak
Cth terpilih..apa2 semua kita dpt lebih dari kwn itu.
Jadi kdg demi menjaga hati
Kita diamkan je apa yg kita dapat
Lagi kawan tu bukan lah kawan bff ke apa ke
Kawan gtuh2  je.

Dari kita hebah apa kita dapat
Kita senyap..
Tapi sampai bila rahsia itu akan tersimpan... pasti juga akan terbongkar

Kdg2 kita kena redha setakat mana rezki kita dapat..

Yang penting jgn ada hasad dengki
Nak berjaya kena usaha
Jgn asik nak salah kan orang lain bila orang lain dpt lebih..

Yang penting kita jaga diri kita

Next nak citer bagaimana bergaul dgn org2 yg berjaya...

4 comments:

Zura Tahir said...

Betul kty...nk super expose kegembiraan pun kena berhati2..

norhidana miswan said...

kalu takde org yg baca.... dana nih antu kot hehhehe...

biasa jgk ngn situasi gitu kak... ssh kalu asik nk jaga hati semua org... kadang ada masanya kite terlepas pandang

zarena heeney said...

catat jea kak atty
ena baca =)

zarena heeney said...

ena baca =)