Oct 21, 2014

Jalan2 ke Pantai Timur

Aku join family trip ke Pantai Timur
Hari khamis 9.10.2014 kami berkumpul di Mais Shah Alam,Tepat pukul 9.30 mlm
Kami memulakan perjalanan ke Kuala Besut Trengganu

Kami sampai sekitar pukul 7.30 pagi
Berehat dan bersiap sementara menunggu majlis pernikahan sekitar pukul 10 pagi pd 10.10.14 cantik tarikh !


Homestay kami di Trengganu


Alhamdulillah selamat sudah dengan sekali lafaz.
Suka majlis pernikahan nie.simple je
Masa akad nikah pun hanya tokkadi je sebut nama pengantin perempuan,
Pengantin lelaki tak sebut , tapi terus terima nikahnya..memula aku pelik gak.
Tapi katanya adat di sana .selamat kalau nama pengantin perempuan panjang.

Dalam pukul 2 pm, majlis bertandang dan kenduri di rumah pengantin perempuan
Selesai makan kami bergerak ke Kelantan
Kami duduk di Hotel Budget Area Wakaf Che yeh .
1st time aku menjejakkan kaki ke Kelantan.๐Ÿ˜ƒ

Malam tu kami round Wakaf Che Yeh
Aku paling suka beli makanan
Kain batik sutera mmg lawa2.duit yg aku bawa je tak berapa lawa.



Pagi2 esok kami dah CheckOut
Untuk sarapan dan ke Pasar Siti Khadijah
Dapat lah merasa Nasi Dagang Kelatan.







Lepas kami puas cucimata di Pasar Siti Khadijah Kami Gerak pulak ke RTC.nama penuh tak ingat
Sini lagi besh.macam2 makanan ada jual



Selesai soping dan jalan-jalan cari makan
Kami memulakan perjalanan pulang ke Shah Alam
Alhmdulillah semua selamat.
Agaknya bila lagi nak sampai Pantai Timur.?๐Ÿ˜†

.

posted from Bloggeroid

4 comments:

Zura Tahir said...

saya xpuas g kelantan kty walaupun bape kali jugak ke sana sbb pegi sana tuk jenguk adik...dia duduk sana...xdpt nk jenjalan sangat...

CuTeMiUt78 said...

salam kty.. lama tk singgah blog kengkawan... salam singgah dri saya..

lieyalatif said...

bestnye kak...3 in 1 hah...anta pengantin, jalan2 pantai timur, jjcm pantai timur heheeheh...kat sane bab mkn die pun sedap2 kan kak....

tu laa lawo tgk batik yg akak tunjuk tu.... tapi lieya ni keje gomen pun jarang pakai batik sbb malas nak gosok....kan best kalo ade batik yg senang gile nak gosok ala2 chiffon tuh huhuhuhu

norhidana miswan said...

best kan kak... dana tak penah lg pi kelantan tp tingin sgt pg sana... sbb tu kalu balik kerteh, dana msti ajak edy pg psr mlm.... saja nk rasa kuih muih kt sana, makanan kt sana yg tak penah jumpa kt johor or kl....