Aug 7, 2014

Bukan Baju Raya

HariRaya Ke 4


Dah tak tahu nak beraya dekat mana
Lepas tu kitaorg cadang pergi beraya rumah maklong.
Sepatutnya raya ke 4 ni
Aku masuk keje.
Udahnya sebab mental dan fizikal masih lg mood raya, jadi jom le beraya.

Pagitu awal pagi dah sampai rumah mak
Pakai baju keroje je ler.
Lepak sembang ngn mak.langsung takde mood nak pergi kerja
itu yg pergi beraya umah maklong serabai je..

yg sikakak tu pulak , dia pakai baju aku masa anakdara
masa aku umur 18 thn tu
aku bising gak, aiik punya banyak baju lain, baju fesyen datuk kaduk tu jugak kau berkenan

Terus wasup bos sebab kita dah ada plan beraya.
Saya ikut cadangan U cuti 1 mggu.
Hari tu bos tanya, yati ..u cuti 1 mggu ye?
Jawapan bagus je
Tgk camne dulu..kalau rajin saya kerja,kalau malas saya cuti.
Yg pasti ,selasa 5hb Ogos baru naik kerja.

Mampu tak mampu ..cakap dgn bos camtu!
Tapi itu lah yg aku kasi tau bos.
Kalo kat opis pun bukan aku ada kerja.
Payroll semua dah siap.

Jadi akhirnya lama jugak le bercutinya.
posted from Bloggeroid

7 comments:

NzA said...

he3x....baguslah kakak xkisah pakai baju mama..lg pun baju tu cantik n tuan yg pakai pn comel.....
mmg xpuas lg beraya nie.

Lyn Yusoff said...

Selamat hari raya kak ty
maaf zahir batin yer :)

Rinna said...

Selagi belum abis syawal beraya laa yer.. mood raya masih ada lagikan..

Selamat Hari Raya Atty dan keluarga..

rasp said...

hehehehehe...
iyo ler kannnn baru raya ke4..
mau taknya mood tu ada lagi...

sib baik boss ok kan sis :D

SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

JunAina said...

Akak balik Perlis kot kerja KL memang eminggu fully book!

Nora Karim said...

wah... sportingnya bos... hehehe lama tu cuti.. best... best...

Amanda Suria said...

bos along pun heran 4 hb along dh naik keja....bukan x nak cuti lama...just simpan cuti nak pi family vacaion next month...