Apr 7, 2014

Masjid pun ada Penjahat



Kejadian berlaku hari sabtu yang lepas
Masa tu aku kat Genting.
Terus sentap hati aku , bila kakak whatsapp mama cakap kereta kena pecah akak kena rompak.handbag kakak pencuri ambil.

Puas kakak kena bebel..knp kakak tinggalkan handbag dlm kete..
Akak ckp dia sorok bwh kusi.
Kawan dia siap tinggal bag kat kerusi blkg.ada ipad, powerbank. Tak kena lak ambik .

Biasalah tgh marah..teruklah kakak dengar mama bebel..apapun redha jer.

Malam aku baca yassin dalam 2_3 kali.
Setiap kali sampai ayat Mubeen.. aku berdoa supaya semua brg kakak jumpa balik .

Esok tu kakak whatsapp mama dalam pukul 1.30 pm , cerita ada orang ketuk pintu rumah cari kakak ..
Rupanya org tu jumpa handbag kakak kat Toilet Petronas Seksyen 9 berdekatan Masjid.

Alhamdulillah..
Subhanallah.. nikmat Allah yang mana lagi harus didustakan.

posted from Bloggeroid

11 comments:

Mak Su said...

alhamdulillah

Rasp said...

Alhamdulillah dah dpt balik...
leceh kalo nak settlekan part2 nak buat ic, lesen baru tu kan....

cahaya nur said...

Ya Allah...Tergamak pencuri tue mencuri di kawasan masjid..langsung tak rasa berdosa...

YanIrfanZur said...

alhamdulillah..
akhirnya jumpa juga brg kakak..
syukur...

berkat kita berdoa pada Dia kn kak..

Cho Zila said...

manapun kita berada kena hati2.. itu lebih baikkan...

Lyn Yusoff said...

tu yg pelik kak ty.
mungkin org2 dari luar.. tak solat, tapi pi mencuri.. kan memalukan namanya..
Alhamdulillah berkat Yaasin akhirnya dpt semula handbag

norhidana miswan said...

kt dlm masjid pun ada pencuri kak, ini kan pulak kt luar... skrg nih kt mana2 kite kene curiga, kuasa Allah kan jumpa balik hanbeg walaupun takde dh duit tuh...

cikbedahlaser said...

syukur.... alhamdulillah

BUNDA a.k.a KN said...

Alhamdulillah...jumpa balik beg kakak yer...zaman sekarang ada macam2 jenis orang..mungkin ada yang sanggup menggunakan tempat ibadat macam tu untuk menyamar...pastu buat kerja terkutuk...

Singgah balas dan salam ukhuwah dari bunda...

Deqna said...

Alhamdulillah... memang masih rezeki kakak.

cam kawan saya hp dia hilang, pastu buat solat hajat semua. pasu tak lama tu, org yg mengambil tu siap datang mengaku dan minta maaf. tulah besarnya kuasa Allah.

wantie said...

syukur alhamdulillah...ish deme ni kat kawasan masjid pun tak insaf insaf...