Mar 21, 2014

Indahnya

Seminggu nie kalau aku sampai je area ofis aku, hati tenang je..sambil tersenyum2 tengok2 pokok blossom ni
Yg dah mcm pokok sakura kat negara Jepun.

Cantik sangat..tiap kali lalu.mesti
Wah..cantik..subhannallah



Sebb tu orang cakap Hujan emas di negeri orang , hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri
Cuma kita kena selalu bersyukur dan redha.

Setiap apa yg pasti allah jadikan kan ada hikmah. Jangan cepat mengeluh, mengadu domba. Mengadulah pada allah yang satu.

.

posted from Bloggeroid

9 comments:

wantie said...

best la kan boleh tengok munga munga berkembang... kalau T le, sepanjang jalan nengok construction jerk..

maklumlah penang bridge ke dua tu masih ada saki baki kerja..

tengok laut je la..

norhidana miswan said...

mmg cantik mcm pokok sakura lak... kadang tgk pokok tu bwh dia penuh bunga pink tp dana tkt nk bergambar bwh pokok tuh tkt ada ulat jth dr pokok hehehhe...

Amanda Suria said...

oooo...pokok tu namanya pokok blossom..tp bunganya mmg cantik..ada sebatang kat depan umah along

lieyalatif said...

betul kak!! mcm sakura...kalo pakai baju sejuk tebal2...posing kat bunga2 yg berguguran mmg sebijik dah mcm kat jepun...

pokok ni kalo cuaca panas lagi galak die berbunga kan kak....kat area kg lieya pun ade..selama ni tak perasan tapi disebabkna die dah berbunga tu yg perasan tu....

Eye_nee said...

kat jln sepanjang nak masuk kerumah ada pokok ni T..ada putih, pink warna dia..tp tak berbunga lah pulak waktu ni...

adenium said...

kakty, depan rumah sid pon ada. hahaha, ingatkan sid sorang jer yang panggil sakura. tapi kan, kalau dah luruh bunga dan daun nya, fuhhhhh penuh laman .

Cho Zila said...

tuler dok tengok gak kat tepi jalan nak gi keje.. nak ambik gambar tak boleh maalumler kitani merempit...

Daddy Ziyyad said...

Rata2 di seluruh negara, saya rasa ' season' bunga ni berkembang mekar kan...combination musim panas + hujan lebat beberapa hari tu

Kesuma Angsana said...

musim bunga berkembang mekar sekarang ni kan.. cantik je