Jan 8, 2014

Malang Tidak Berbau



Jiran Accident depan rumah je.
Kata orang yg langgar kalau bawak kes pergi balai,jiran yg salah.. memanglah tak dinafikan ,jiran parking tmpt laluan kereta lalulalang,masalahnya memang kebykan nya pun parking situ je.. nak kata semua penduduk flat parking depan tu .. jadi org yang lalulalang kenalah waspada senantiasa

Tapi bagi aku,org yg langgar lagi salah,
Takan tak nampak kereta park situ..yang ko bawak macam org mabuk todi apa ke halnya kan..

Bayangkan lah kalo kereta jiran aku tak parking situ. Tapi budak2 nak pergi sekolah yg berdiri tegak tunggu van tepi tu..takan ko nak langgar gak..nampak.sgt ko bwk kete mcm org mabuk ..jln lurus pun ko boleh bwk bengkangbengkok..

Tapi aku malas nak masuk campur hal diaorg..
peringatan utk aku juga,lepas ni jgnlah parking situ,bior jauh takpe
Sebab malang kan tak berbau..kita tak tau..lak nasib kita.
posted from Bloggeroid

9 comments:

Rasp said...

bab accident ni mmg malang tak berbau...
sib baik xde yg cedera kan sis...

Daddy Ziyyad said...

Mmg masalah betul sesetengah pemandu di Malaysia...di kawasan perumahan...di kawasan sekolah...bawak kereta menonong laju

Amanda Suria said...

hakikatnya dua2 salah kan kak?

Sidratul Muntaha said...

beselah kak atty
orang klu dah salah..
nak salahkan seme orang

wantie said...

kot keta tu nak avoid apa apa kot. dah terlanggar keta jiran kty tu.

ye la kty, peringatan untuk diri sendiri gak.

Tapi kan, keta T pernah kena hentam sampai terkeluar tayar. tu kira parking kat parking lot. hmmm ntah le kan. mcm kty ckp la . benda nak jadi, jadi jugak le. semua dengan izinnya

lieyalatif said...

bab2 parking ni mmg byk dah jadi kak...kat opis lieya ni pun same...bersesak2...selalu gak jadi kes bergesel2 nieh....bergesel pastu tau tanggung jawab takpe, ni bergesel pastu main blah jek ...adoi!

Nurhayati said...

sakit jiwakan kalau accident tu terjadi sbb kecuaian org lain huhu

NzA said...

Kt tmn ni pn sama, pernah en suami parking kereta dpn pagar mlm2 dilanggarnya. Habis kemek.

nabilah_2908 said...

betul tu..sy pun negri je rasa kalau nak park tepi2 jalan...risau dilanggar dek orang...