Oct 10, 2013

Jangan kecil kan hati



Semalam lunch hour aku ada urusan di Public Bank Sg CHua.
Bila ke sana mesti teringat Kfc..sbb ada kfc belakang bank .
Sekali semalam..kfc magic..dah takde,under renovation pulak.
memang nak suh aku diet lah tu.
Pujuk hati sendiri, takpelah, eloklah tu..tak payahlah ternak lemak byk-byk.Katanya...

Tapi kalau dah rezeki tak ke manakan, tertiba dapat kol, ada org ajak jumpa kat Warta ,ajak makan kfc..laju laju cakap yes..

Jadiknya postponed diet.
Lepas tu ingat hari nie nak puasa sunat,tapi si fidaus sibuk jugak nak ikut puasa,kan skrg tgh exam, mama tak kasi dia sibuk nak puasa ..jadik sama samalah kita tak puasa.

Isnin nanti kita puasa sama-sama ya, lagipun haritu 9’Zulhijjah, Puasa sunat hari arafah.
"(puasa hari itu) dapat menghapus dosa tahun lalu dan yang akan datang"(Riwayat Imam Muslim).

posted from Bloggeroid

10 comments:

NM03 said...

in shaa Allah... saya pun nak puasa jgak isnin depan

YUS said...

Hahaa.. akak ni mmg tau! yus mmg dh lama x mkn kfc ni! nk kena cari jugak ni.. hehe,..

Bagusnya firdaus.. nak puasa dgn rela hati! gudluck utk exam akhir tahun ni firdaus! smoga dapat result yang best ok! hehe..

eMMe said...

Assalam Kakty...oh makan kfc tak ajak ek.. puasa kak... jgn tak puasa.. selamat hari raya Aidiladha kakty...

Lyn Yusoff said...

jom kita berpuasa sama2 nnti..

adrianna syaz said...

Salam kenal..sya folo blog attyfir..jika sdi,snggah ke blog sya ya..:)

Rinna said...

Alhamdullillah rezeki tuh.. dpt jugak makan KFC yer.. :)

norhidana miswan said...

kalu dh mmg rezeki kak yek... alah isnin nih tak blh tgh bendera jepun lah...

zulie ieta said...

sedap nampak mashed potato tu...nyummm

Mummydearie said...

Hari ni bukan ke ada promo yg RM39++ tu. Baru ingat nak aim KFC lepas balik kerja tapi memikirkan pasal ternakan lemak dah semakin banyak, nak bertabah memujuk hati supaya jgn pergi!

wantie said...

dok berkira kira jugak T ni nak puasa isnin nanti. Memandangkan balik kampung pulak tu. Air tangan Mak lagi lah kan...

ntah le tak berani nak yakin, nak puasa ke idak.

Monday tu hari wat ketupat. banyak kerja lak tu. Bila ingat part menghapuskan dosa tahun lalu tu. rasa teruja la pulak