Oct 22, 2013

Inshallah saya sampai

Sabtu dan Ahad yang lepas 
kty sangat busy menghadiri Majlis kenduri kendara .

Sabtu Ada majlis Aqiqah anak buah sepupu dan Besday Leeya_Deeja
Memula rasa mcm takdpt nak pergi jer kenduri kat umah Leeya_Deeja
Sebab memula ingat si Kakak takde weekend tu , dan along pula kerja hari sabtu 
Sekali lastminute Kakak ada..yeah my co pilot ada ,baru rasa teruja nak pergi ..

Seperti Biasa Sabtu Ahad , Seawal 7.30 pagi 
dah kena hantar Firdaus ke Latihan Bola Sepak ..
dalam pukul 10.30 am pula , jemput dia..
suruh fir siap cepat -cepat ,dan kami semua terus gerak ke Bandar Enstek,
Yang jadik masalahnya ,aku terlupa nak printout map 
lepas tu line celcom problem pula..jdk susah nak deteck gps jadiknya camne nak guna Waze..
rasa mcm nak beralih jer pakai Maxis Internet..tapi sabar ..


 Kambing golek ni feveret firdaus
2 - 3 kali firdaus ulang alik





Alhamdulillah , perjalanan hanya mengambil masa 30min jer
dari BBB ke Bandar Enstek.. dan senang jer jumpa rumah mertua Leeya_Deeja
Alhamdulillah majlis Aqiqah berjalan lancar .
tapi tak sempat nak Makmok nak tengok Leeya_Deeja potong cake, 

 with my cousin & my daughter

Kami terpaksa bergegas pulak ke majlis lagi satu 
Majlis Khatam quran kami sempat intai-intai je pagi sebelum bertolak ke Sepang .
Petang sekitar pukul 2 majlis pernikahan..
Selamat pengantin baru untuk pengantin ..nama pengantin .. issh..kurang ingatan .lupa. :)

pelamin khatam quran

Keesokan hari ahadnya pulak , majlis resepsi pengantin ..
kami dtg pun dah lewat ..


lepas tu balik umah mak.. 
mak dera menantu hantu repair pipe kat umah .

.Insyallah pada sesiapa yg jemput , kalau ada masa, sihat 
dan ada co pilot..mesti kty sampai..

.

6 comments:

Amanda Suria said...

Kak Ty nanti ada kenduri kalau ada kambing golek inform along eh..nak ikuttttttt..

wantie said...

kalau ada geng baru best hadiri kenduri kendara ni kan..


tu la. T pun kekadang boleh lupa nama pengantin. pergi makan pas tu balik. hahahaha

Lyn Yusoff said...

bz betul kakty dgn mcm2 majlis..
skrg ni kan tak kisah cuti sekolah ker tidak, mmg berduyun2 org buat majlis.. tak mcm dlu2

adrianna syaz said...

Pengguna waze jgk ke?sama2..sya tgk gambar makanan..sedap2...:)

Cik Puan Rara said...

fruit tart tu.wahhh menggoda.

ALoNa CintamaniszLite said...

ni pun..makin dh dekat nk cuti sekolah..makin byk pulak orang buat kenduri kawen, hehe..