Sep 2, 2013

Kuat macam badang



Selalu orang cakap dia gemuk
Selalu orang suruh dia diet
Selalu orang marah dia makan banyak
Selalu orang suruh dia makan sikit

Tapi hasilnya dia boleh pikul beras 10kg ,

Semalam kita ke giant, nak belikan nenek beras,
Dia tau beras yg nenek selalu beli..
Kalau mama yg beli, mama ambik je beras cap rambutan

Tapi dia kata nenek punya beras, beras floral ..
Terus dia pikul pergi kaunter, lepas byr bwk ke kereta yg mama parking agak jauh, sampai umah nenek, pikul pulak naik ting 2.

Mama bangga Ada anak  macam badang!
posted from Bloggeroid

11 comments:

NM03 said...

hehehe.... sweet la mama ni

wahida said...

wah...boleh diharap fir ni...Alhamdulillah...

badang pun badang la ye fir...mcm2 mama ni...hahaha...

norhidana miswan said...

anak jantan katakan kak.... sbb tu boleh pikul 10kg....

lieyalatif said...

fuhhh terbaik la firdaus kak!!! mane ade gemuk kak...fir cume tough jek...untung akak ade anak yg ringan tulang gini...kuat tu die pikul beras seguni....

Nafisa81 said...

Omok pun kalau rajin otomatik nampak ensem...

wantie said...

wah..dasyat tu. auntie nikalau beras 5kg je bawa. kalau 10kg. mula la nak manja ngan uncle.

terbaik la Fir..

Softtouch [Hanim] said...

kuatnya fir.....gagah tlg mama angkat beras....xpe fir xyah diet2....nnti dh besar mesti fir kurus....

YUS said...

Alaaa.. xpe! janji dia sihat! <3

Kesuma Angsana said...

hebat betul tu !

Sidratul Muntaha said...

samalah kak
aqil org dok kalut ckp gemuk la ape la
klu suh angkat brg berat
rilek je tolong Ibu dia ni
siap ckp
stop!let me help!~
ceh,tak boleh blah speaking londong

MaMa Rey said...

rajin dia membantu..sejuk perut ibu dibuatnya..