Sep 20, 2013

Kita merancang


Bulan 7 aritu ,aku sepatutnya pergi ke Seri Iskandar Perak untuk hantar si adik continue study
 , cdgnya langsung ke situ ,aku dah pakat untuk singgah Teluk Intan , nak singgah Menara Condong
tapi last minute cancel.

Tapi kalau dah rezeki tak ke mana,
 hari rabu aritu ,Aku sampai ke sana tanpa apa planning .
Rabu aku berada di Teluk Intan sebab melawat Pakcik Matnor yang sedang sakit di Hospital Teluk Intan.
Kami konvoi 3 biji kereta ke sana bersama adik-adik sepupu dan juga maklong serta mak aku.
(alhamdulillah Pakcik Matnor dah kembali stabil, semoga allah terus memberinya kesihatan yang baik.Amen)

Jadi langsung ke sana , dah memang rezeki aku ..dapat juga ke Menara Condong .
Aku bukan tak pernah langsung sampai..masa umur aku sekitar 6 atau 7 tahun aku pernah ke sini
bersama Atok aku ,kalau kami nak ke Tapah atau Cenderung Balai ke rumah Makyong atau pakcik Fendi .
tapi itu masa aku budak2..sekarang dah tua , baru dapat jejak balik bandar Teluk Intan.


Dapat lah snap gambar 2-3 keping ,walaupun cuaca adalah sgt panas ketika itu.


 bersama Ikram yg cerdik , 
yang panggil aku Makmok :)


 “Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?  

8 comments:

norhidana miswan said...

kalu mmg dh rezeki kan kak... mmg ada je kesempatan walaupun tak dirancang

Cik Puan Rara said...

rara yg duk perak ni xpenah g menara condong.hebat kan.kikiki~

Daddy Ziyyad said...

Kalau dah tercatat rezekinya...:)

Saya tak pernah sampai lagi ke menara ni:)

ct7775 said...

nora blom pernah sampai sini...

Azim Aris said...

ya kita merancang

tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek,nk exchange bloglist ngan sy bgtau la :)

Tak Mungkin Benar

wantie said...

T pin tak pernah jejak kaki tengok menara condong ni kty. ntah bila la boleh sampai...

Queen said...

xsampai2 lagi ke sini.. bila lah sampai rezeki tu =)

ALoNa CintamaniszLite said...

tu laa kan..kalo rezeki tu ada..xdpt hari ni....kita dpt esok..
Allah Maha Pengasih..

Atty, anak Atty no. 2 tu dpt study kat seri iskandar ye?? UiTM atau UTP??