Sep 12, 2013

Keropok Ikan

Semalam rasa mcm malas nak masak
sebabnya Along ada Event kat tempat kerja dia, jadi balik malam nanti perut dia dah kenyang
Jadi bila fikir hanya makan berdua je..mama ngn si adik je , mood masak Off ,
Firdaus kat rumah nenek ,sebab cuti sekolah budak Upsr kan ..

Jadi mama tanya adik nak makan apa
dia kata mama belikan adik keropok ikan je ngn nasi lemak

owh..itu je..sangatlah senang..

gambar dicopy kat Sini

tapi..tapi..idak lah senang seperti yang disangkakan ..
buang minyak haku je ..dah ler minyak dah naik 20sen..setiap liter yang dibazirkan adalah sangat merugikan ..

sangat membuang masa haku je semalam ,sebab 2-3-4 kedai cari keropok ikan ,Nan hado
selalu memang macam tu ,time nakkkkkk sangattt susah nak jumpa.

time takkkkknakkk..ada je depan mata ,abang -abang jual kat masjid.
siap cakap..kak beli lah kak..abiskan keropok saya nie..saya nak balik kelate malam nie gak..
tapi esokkk...nya ada lagi ..tak balik pung kampung maybe ..keropok tak abis jual.
selalu sebulan sekali aku beli..kalau hari2..memang haku tak mampu ..

Hari ni ..kena cari keropok ikan..lagi..udahnya mama lak yang kempunan...

.

17 comments:

lieyalatif said...

alahai sian akak...kat umah leiya ade due pack hah pemberian kawan terengganu...mmg sedap keropoknye kak...tepung kurang ikan lebih...kalo akak jiran lieya mmg lieya bagi sebungkus....

norhidana miswan said...

heheheh... lenkali cari kt jusco or giant tu msti ada kak... mcm dana stok kopok keping mmg sentiasa ada kt umah... lagi lah bile edy msh keje kt terengganu lg nih... sebulan sekali beli stok sekilo

Lyn Yusoff said...

mmg selalu nya akan mcm gitu..
bila nk, tak de..
bila tak cari.. kemain melambak

Amanda Suria said...

Mmg mcm tu la kty....masa nak xde...x nak tu bersepah....ada org jual keropok ikan tamban online kty....nanti along check

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

saya kalo kopok ikan suka makan kopok ikan terengganu kirim ngan kawan....memang sangat sedap/...

wantie said...

eh kty, baru semalam je ckp ngan hubby nak suh adik yg study kat kelantan tu poskan kepok dari kelantan. Hubby marah marah, macam lah kat sini tak de kopok. hahahaha...

syyyyy.... T ni kalau kepok tu, T makan yg mentah tu. kalau goreng kurengggg sket. jgn bagitau org tau. ni rahsia. hahahaha

Kesuma Angsana said...

hehehe mcm tu lah selalunyer bila nak mmg payah nak dapat ! sabar jelah

Cho Zila said...

memang waktu kita nak payah nak jumpa.. kitapun duk cari2 stok keropok.. kalau dah tak tau makan aper memang best makan keropok..

Gieyana said...

Nasib baik kt penang n kt kedah sng nk cr kepok ikan ni..)

Moga bjaya yer sis..:)

Softtouch [Hanim] said...

Mmg slau mcm tu la...time kita nak takde....sedap tu kopok ikan...

Softtouch [Hanim] said...

Mmg slau mcm tu la...time kita nak takde....sedap tu kopok ikan...

ALoNa CintamaniszLite said...

sama laa, Atty..
Sy dok cari keropok lekor jenis besar tu. Sedap dipotong2 tebal sket (takmo nipis2 mcm dijual kat psr malam tu) goreng kat umah nk cicah sos masa panas2.
Tp susah lak nk dpt skang ni. Asek2 kopok yg jenis kecik2...jenis pendek2, bulat2. Tak suka kopok jenis tu.

Nurhayati said...

suka makan kopok ikan.
kat umah ni kalau goreng skali hadap habis terus 1 paket okeh.
slalu beli kat giant je.
takat ni ok la sedap jugak

Queen said...

biasa tuh. kalau masa xnak.. sampai tak tau mana nak simpan.. kalau dah nak.. mcm nak mati cari pun belum tentu jumpa


harap akak jumpe lah kreopokikan idaman kolbu itu.. =)

lily lotus said...

yerlah kakty, time xnak kemain banyak depan mata

Rosmiza Ali said...

Hai Attyfir! Salam kenal dari Mieza.. Jalan2 sin cari kenalan blogger baru.. Lamanya tak makan kepok ikan.. Dulu balik kampunga adalah borong.. Wat balik Ipoh ni, bagi sana sini last2 untuk diri sendiri takde tinggal satu pun.. Kohkohkoh!
SIAPA DIA BLOGGER BUDIMAN?

hazlina azmi said...

keropok ikan memang best utk buat kudap-kudapan...:)

blogwalking
jemput singgah blog saya plak dan bertukar2 link

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/