Jul 4, 2013

uturn sukasuki

Petang semalam ,masa balik kerja,Sedang besh je pandu kete ,tertiba je satu kete ,stop tiba-tiba sebab nak buat uturn.

Nak buat U-turn,tempat yg tak sepatutnya,kete depan aku sempat brek
Aku pun sempat brek,sambil jeling cermin pandang belakang,

kete belakang aku mcm laju jugak,aku dah berzikir2 dlm hati,kete tu dptlah brek,
alhamdulillah kete tu brek.

Semua pemandu yg dari belah simpang ,geleng2,kepala....tgk pemandu yg tidak fikir keselamatan org lain.

last,gambar besday boy,yg happy mama bawa tgk movie Monster University.
 

9 comments:

wantie said...

ha.. amalkan le selalu. sib baik tak ada apa apa...

best tak monter university tu. tengok mata dorang tu tak pening ke?

lieyalatif said...

ya Allah sellfish nye kakty...mujur takade ape yg berlaku...org2 yg mcm ni laa menyebabkan kemalanganjiwa pd org lain....

amboi sonok firdaus dpt tgk movie 3d yeak....lieya ni dah berjanji ngan budak2 ni nak gi tgk tapi tak pegi2 lagi kak heheheeh..abis basi laa cite tu nanti heheeheheh

zarena heeney said...

nasib baik tak jd apa2 kan k.atty
wah dah tgk moster jugak

best kan
anak2 ena mmg suka sgt tgk movie tu

eMMe said...

Kak atty, sempat lagi bebel2 pas tu letak gambar firdaus, hehehe.. mmg la kak, selalu gitu le, tgh drive baikkk punye, kereta org lain lak wat tahi, huhuhu.. mmg mengucap panjang la kita kak..keadaan camtu...

:: Cik Viva :: said...

Tulah, kadang sakit ati, kita dah berhati2 tapi orang punya pasal kita pulak terbabit sama..huhu

norhidana miswan said...

mmg ramai yg jenis mcm tu kak, jenis pentingkan diri sndiri, tak pikir keselamatan org lain

Kesuma Angsana said...

seb baik xde apa2 kan !

NzA said...

fuh...peristiwa sebegini boleh mengundang bahaya pd org2 sekeliling....
Wah bestnya besday boy.

~Z.U.R.A~ said...

syukur x ada apa2 kemalangan jiwa... manusia yang pentingkan diri sendiri ni memang menyusahkan pengguna jalan lain...

happy birthday to fir.. dah besar dah 10 tahun...