May 21, 2013

Perjalanan ke USS

Suatu pagi di hari Ahad bersamaan 12 May
kami seawal pukul 5 pagi dah bangun, mandi,solat ,makan kenyang2 
lepas tu pukul 7.15 kami jalan kaki je ke Tune Hotel 
Di Tune Hotel kami menaiki bus ke USS .


Tiket bus dan tiket ke USS Kami beli dari Agen yg sama, 
harga adalah berpatutan,
itu yang masa aku sampai hari sabtu, aku terus ke Pejabat ODYSSEY 
untuk tukar kertas yang aku dah print ke tiket bus.

Ini alamat nya:-
ODYSSEY LUXURY LINER
Shuttle Service/Package Universal Studio
From Tune Hotel -USS-Tune Hotel
Alamat :
Tune Hotel Danga Bay,
Lot PTB 22819,Jalan Skudai Mukim,
Bandar johor Bahru,80200 Johor Bahru

cari je Tune Hotel Danga Bay, 
mesti jumpa pejabat nya ..kat pejabat Odyssey ni..
semua pakej pun ada jual..apa pun kita nak ada jer..
tiket nak g lego land ke ..tiket ke Uss Ke..semua ada 

Tapi seperti yang aku bagi tau kat atas, 
aku dah beli siap2 pakej ngn agen..
Ini orangnya ,uols boleh contact dia untuk dapat tiket lagi murah

 Rosmanizah Abdul Rahman
ARISSA TRADING(001958108-K)
HP No : 6 012-394 9154 (Viber, Whatapps, Tango,Line)
Tel No :6 03-8925 9852

Facebook - Rosmanizah Binti Abdul Rahman

Aku mula-mula deal melalui facebook je..lepas terus bayar , nanti lagi 2 hari kita nak pergi Agent akan kasi tiket USS dan tiket bus ,yang kita printout 
Kertas yg kita printout utk tiket bus ,
harus ditukar di Pejabat Odyssey

Bus nie ada 2 perjalanan 
Se awal pukul 7.30 pagi -7-30 malam 
dan pukul 10.30pagi -10.30 malam 

kitaorang ambil yang pukul 7.30 pagi -7.30malam 
Nanti dia akan hantar kita terus ke Sentosa Resort 
tempat parking bus kat bawah
nanti time balik kita harus tunggu tempat yang sama juga.
bagi aku better ambil sessi awal .

Cerita pasal tiket masuk USS pulak 
Aku dapat harga tiket untuk adult = rm 155 
dan untuk kids = rm 115 
Murah kan ! 

tiket USS

nanti agent akan kasi kat email or kat fb
 kita donlod pakai kertas A4 lah kan ..
nanti masa nak masuk kat USS kasi je kertas A4 tu..

Okeh tiket bus pun dah ada ,tiket USS pun ada ..
bus pun bertolak mengikut jadual 
kerana ari tu ari ahad ,org tak keje kot
kami menjalani dua kali pemeriksaan Imigresen,
satu kali checkpoint di Malaysia, dan Satu kali lagi Masa di Singapore
Jangan khuatir ,sebab kita orang naik Bus Odyssey, driver bus setia menanti sampai semua penumpang cukup..
hari tu group kitaorang seramai 24 orang jer..
 

jalan pun lengang jer ,
kami sampai sekitar pukul 8.30 am di Singapura 
orang pun tak ramai , bus pun parking kAt tempat parking
dan driver bus cakap , dia tunggu tempat yang sama balik nanti pukul 7.00 ++ camtu.
bus akan gerak balik pukul 7.30mlm.


Dari situ kami naik escalotar ,ada yang nak ke Casino..
tapi kami naik untuk ke USS ..naik je  dah nampak globe..
tanda kami dah sampai USS..


apa lagi gambar sakan sementara menanti waktu pukul 10.00am nak masuk..
















will be continue..
cerita umrah pun x habis lagi :)

.

11 comments:

lieyalatif said...

akhirnye sampai gak akak ke sane...fir laa org paling hepi kan kak...tempat idaman semua org tu...lagi2 budak2....lieya ni jugak laa dok bertangguh nak pegi...sedangkan balik johor tu tiap2 bulan hah...dah dekat sgt pun heheheeheheheh

lieya selalu nampak bas ni kat atas jalan kak...mmg selalunye menghala ke johor pun....rupenye ni salah satu bas yg ke singapor...boleh laa try kan pakai pakej nie...senang, dok dlm bas tau2 dah sampai dari nak drive sendri....

wantie said...

tu la ramai yg cakap kalau nak ke uss naik aje suttle bus . booking on9 bagai. ntah bila la nak sampai.

pujuk hubby pun still tak approve lagi nih.sob..sob

:: Cik Viva :: said...

okay jugak camtu..lagi murah dari harga biasa..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa seronoknyer siap ader efect berasap lagitu...

JunAina said...

Bestnya dpt gi USS.

Rinna said...

Bestkan pergi USS.. Kira murah gak laa tiket tuh.. :)

ct rahani said...

bestnya baca citer akak.. kena tunggu anak2 beso sket baru sonok gi tempat camnihkan kak..

ALoNa CintamaniszLite said...

tunggu 2-2 perjalanan sampai abes, hehe..

tq atas info..
mana tau kan..ada rezeki terpijak nk sampai uss ni, hehe..

muhammad hilmi said...

Tiket bas brapa ye?

muhammad hilmi said...

Tiket bas brapa ye?

attyfir said...

@muhammad hilmi

Kalau tak silap saya rm23 perhead pergi dan balik