Feb 28, 2013

Setokin Tangan

Ini adalah brand yg paling aku suka pakai, tau pasal ni pun bila mak ada beli, terai pakai, eh selesa, tak ketat..sedap je pakainya..tak macam ada satu jenis aku beli tu..bila pakai ketat..buat tangan aku tak selesa dan gatal2 sebab ketat

Ini pun aku beli kedai depan tabung haji kat warta, yg ada jual brg kelengkapan umrah dan haji..

Memang sangat2 selesa, jadik kalo pakai baju kurung, jubah yg tangan dia longgar dah tak jadi masalah bagi aku,

Kalo solat pun senang tak risau pasal aurat, sbb aku kdg solat ,pakai setokin, tudung awning lembut paras sampai perut, dah boleh terus solat..sbb ingat lagi g kursus ustaz sapawi, dia ckp sapa2 org perempuan yg lengan baju nya besar longgar,kalo leh ikat ler pakai getah ke apa..janji tutup aurat betul2..tp dengan adanya setokin tangan ni , dah takde masalah..

Nak cari lg satu,buat stok,semalam kaler gelap abis size L, org mcm aku besar,mana boleh size S, jari je bolos .. kang..tapi benda ni bila cari mula lah abis stok lah..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

12 comments:

Puteri Satu said...

oh akak dah lama nak cari ni.. tapi tak beli2 lagi..hihih

NM03 said...

ada setengah tenpat jual ada size

Sidratul Muntaha said...

dulu rajin pakai gak
but then
lenagn dah gemuk
payah
ahhahaa

wantie said...

betul tu kalau ketat, kita akan rasa gatal. kirang pengudaraan kot.

ALoNa CintamaniszLite said...

wah...nampaknya atty dh semakin bersedia ni...

Rasp said...

iyelah sis...
kalo time kita nak sangat beli...
mesti lah asyik xde stok kan....

Daddy Ziyyad said...

memang benar, takyah bertelekung, asalkan tutup aurat. Tapi mentaliti umat Islam di Malaysia yg tak terdedah dgn hukum ni, mesti nak ada telekung , baru boleh solat.

Zura Zue said...

pnah pakai tp ketat tang lengan...

zarena heeney said...

ena lebih prefer pki inner jea sng hehehehehe

dayana yana said...

satu pakaian yang menjadi trend kini...

lieyalatif said...

betul tu kak...kalo pi holiday n keadaan terdesak mmg pakai ape yg ade je laaa...tapi tu laa kene pastikan le menutup aurat dgn betul kan kak....

in sha Allah semoga amal dan solat kite terima Allah swt....amin

kakty aktiviti bw ilieya tergendala sikit sebb opis blocked blog...so kat umah jek laa leh bw key...so lambat sikit le kunjungan balas tu....

Kesuma Angsana said...

anak dara KA yg tengah suka beli ni !