Feb 25, 2013

Serangga charlie

Malam sabtu si kakak kol mama,bagitau dia kena gigit serangga charlie chaplin.. :)

Sebagai mak, aku udah tentu risau, jadik terus esoknya lepas subuh aku drive ke Poli kakak ditemani emak,

Sampai poli sekitar pukul 9am, bawak kakak gie klinik..walupun doctor kata tak serius, tp I risau doctor,dah le anak dara, kalau jadik apa2, menyesal tiada guna..

Jadi semalam agenda balik kg..rezeki allah..semua sesuatu yg terjadi adalah ketentuan darinya,kita usaha dan tawakal serta diringi doa..inshallah.

Sapa nak tahu pasal serangga charlie, silalah google..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

14 comments:

Queen said...

kat politeknik adik nik banyak serangga ni.. harituh balik raya haji..elok je ada celoreng di muka.. jadila doremon kejap.. mmg pedih kalau kena charlie ni..

ALoNa CintamaniszLite said...

laa...kena gigit kat ner? Dekat2 ngan mata ke?? kat muka??

Rasp said...

kena gigit kat mana sis...
pedih kan....sian akak...

i syukur sangat2 masa i blajar kat uitm tak kena sis..
my frenz ramai gak yg kena...
dorang lah cakap pedih...

wahida said...

harap kakak cepat sembuh...amin...

Nurhayati said...

bila musim charlie ni byk
takut kitaorg kena gigit.

Daddy Ziyyad said...

kena gigit Charlie ni, kena rawat cepat...walaupun tak merbahaya, tapi kalau lambat treat, boleh berparut kulit...

NM03 said...

ok, saya gugel skang

wantie said...

baru dengar apa itu serangga charlie. jap nak google.

Jasfyra said...

saya tau kak..sbb masa saya kt uitm dulu serangga ni mmg ditakuti ramai..huwaaa!!!

mmg kalo gigit,teruk kena+sesetangah org ada parut.sian anak akak.get well soon ye.harap2 xde parut

lieyalatif said...

ish biar betul kak...lieya penah bace org share kat facebook...bahaye gak minatang tu...hope anak akak takde ape2 laaa..dah le anak akak tu cantik..risau lieya kalo kulit die jadi mcm yg lieya bace tu....ape2hal akak update key kak

Kesuma Angsana said...

moga xde apa ye serius ye

mrsfiza said...

Mmg bahaya charlie ni..msa bljr dlu charlie ni olg ditakuti geng2student sbb rmai yg dduk kt area prumahan yg byk charlie..sllu nmpk je kwn2 berparut dh mcm lanun kt muka..psl dia xggit tp dia lalu atas kulit kita trus tggk parut

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

la baru tau ader binatang ni...moga anak akak tak ape2 kk

zarena heeney said...

serangga apa tu..teringat charlie yg misai kontot tu jea hehehehehe

k.atty jom join contest di blog ena :)