Feb 1, 2013

1st vacation 2013

Pada 27 January - 29 January kami satu family ke Langkawi
Yang beshnya kali nie..Aku satu family ,adik satu family dan mak .
Maksud beshnya..tu ..kami bawa laki memasing..sbb selalunya jarang kami dapat pergi sekali
Alhamdulillah percutian yg dirancang dari tahun lepas , berjalan lancar dan dipermudahkan..syukur.

Target kami kali ni lebih kepada santai2 je di Langkawi, sebab ini bukan kali pertama kami semua ke sini..

Gambar pun aku tak snap banyak..rasa suka snap..rasa teringat snap..kalau tak , malas nak usung kamera
si kakak..

Hari pertama :
Kami naik flight sekitar pukul 7.30, sampai Langkawi pukul 8.30am
terus ambil kereta sewa, pergi sarapan, isi minyak kereta
lepas tu kami terus ke jeti kilim ,sbb nak naik boat atau nak buat Mangrove yang mengambil masa 2 jam..

abis mangrove , kami terus ke pantai cenang ,nak check in ,tp bilik tak siap lagi
jadiknya kami terus ke Idaman Suri..

Sekitar pukul 3pm..sampai bilik rehat2 je sampai petang..malam lepas maghrib keluar makan kat area pantai cenang..sambil jalan2,jalan2 sekitar pantai Cenang malam adalah sangat happening.

Di airport.
kereta yang di sewa 
azzam gemilang - 
 Further info, please contact Azzam - +6019 559 9615
  
price list for mangrove
 
 Jetty Kilim


 Kami stay di sini


Hari Ke Dua:-
Lepas bersarapan di area penempatan kami iaitu Langkapuri Inn
kami pun jalan2 di tepian pantai , firdaus mandi laut..
  
My emak

 
lepas dah penat mandi2 
balik bilik..tidor..sampai mak kejut 
tanya bila nak sopink...hahahhaha..
jadiknya kami pun bersiap2 untuk ke pekan kuah


Hari ke 2 kami ronda pekan kuah 
misi mencari beg dan lunch.

lepas tu sekitar pukul 2pm..balik hotel balik
sbb tak tahan panas..rehatkan badan ,solat apa semua 
pukul 5 camtu gerak pergi ke Cable Car pulak..


Balik dari Cable Car ,kami terus ke Dataran Helang
Kalau pergi Langkawi tak snap gambar kat Helang..mcm tak sahkan..jadik harus bergambar

lepas dah puas bergambar dengan helang..
isi perut dulu sebelum balik hotel..

sampai je hotel, masing2 buat aktiviti memasing
ada yang tido sebab keletihan sbb jadual agak pack ..+ kepanasan yang melampau
aku dan along macam biasa ukur jalan di sepanjang pantai cenang

Hari ke Tiga 
Bangun pagi sarapan , jalan-jalan ditepian pantai 
balik bilik kemas beg semua..timbang dah berapa kilo bag 
lepas tu tido kejap..kol 12.30pm ,kitaorang check oout...
tapi ada lagi misi bersoping di pekan kuah..
sebelum soping..kitaorang ke Makam Mahsuri 


Maka berakhirlah percutian kitaorang ke Langkawi
ntah bilalah nak sampai..mcm dah jemu..nak tukar destinasi pulak

lepas ni mana pulak trip...inshallah..kalau diizinkan tuhan 
semoga apa yg kitaorang planning dimakbulkan .ameen.

.

7 comments:

wantie said...

Macam best je mangrove tu. nak kena try ni.

Best nye jenjalan ramai ramai

ALoNa CintamaniszLite said...

Wah, syok lah gi langkawi..
tp tu lah..kalo nk gi langkawi..2-3tahun sekali ler. Baru rasa fresh balik, hehe..

azlizaASRI said...

wow best ^^

Gina said...

Dah lama tak ke Langkawi, ingat nanti bila dah balik Malaysia, nak pergi Langkawi bawa anak-anak juga

Rinna said...

Wahh seronoknya bercuti ke langkawi.. meriah gi satu familykan.. Dah lama tak pergi..

lieyalatif said...

lieya pun nanti nak gi langkawi bulan 10 kak...saje2 mcm akak jugak laa cuti santai2 sebab dah byk kali pun gi sini kan....

thanks kak share nombor keter sewa tu...lieya dah amik pun save kat phone...nanti lieya contact die lah.....

Suzana Ikram said...

Salam sis.. Lama x singgah sini. Seronok nyer dpt bercuti dengan family kan.