Jan 4, 2013

Selamat Tinggal 2012 dan selamat datang 2013

Sepanjang 2012 ,aku rasa aku penuhinya dengan mengenali diri sendiri
dan alhamdulillah tak sabar menunggu 2013,semoga aku dapat menjadi seorang muslim yang lebih baik dari
tahun2 yg sebelumnya , berusaha ke arah itu ..insha allah ..

Layan gambar2 masa Dec 2012

sambutan besday utk besday girl yg masuk 18thn dan besday boy yg genap 17 thn
yang lahir selang sehari 22 dan 21 dec ,
Tapi tahun ni maybe istimewa utk diaorg , walupun kecil-kecilan sahaja , tapi cukup bermakna bila semua yg penting dalam hidup diaorg ada , takde hadiah takpe..janji diaorg happy..katanya .




dapat hadiah krismas..walaupun.aku bukan peminat benda2 gini..orang dah kasi.amik je
rezeki...(الحمد لله)

Lepas tu bercuti ke Gold Coast
Fir orang yg paling happy..sampai kena jemput , suh naik apartment ,sbb dah nak check out.
Thanks ucu , belanja kitaorg,semoga ucu dimurahkan rezeki selalu..amin
Taman theme airnya


View dari our Apartment Coridor
Kalau malam lagi cantik 
sebab dah macam i-city ,pokok2 semua berlampu

 Tuan Blog yang ntah bila nak selim

2013
seperti biasa awal-awal busy dengan firdaus
yang satu-satu anak aku yg tinggal dan masih bersekolah 

Kitaorang makan ni masa hang out ngn fir , 
utk beli brg2 sekolah mana yg tak cukup
budak ni mmg feveret nya yee mee nie
issh ,aku nengok pun terliur nie ,

dan akhirnya , ini lah budak berisi .si Firdaus di Hari persekolah hari yg ke 3 di tahun 2013
Susah nak snap pic dia sekarang
dia dah taknak snap2 picture nie 

Fir bersekolah di Sekolah Kebangsaan Bandar Baru bangi
dan bersekolah agama di Sekolah Kompleks Pendidikan Islam
Tahun 2013 Firdaus terpilih lagi menjadi pengawas 
dan mungkin akan terus menjadi pengawas sehingga tamat pengajian 
sekitar form 3 di sekolah agama itu nanti ..insha allah

Sebut pasal sekolah agama , kalau dulu dikenali sekolah agama lepai
lepas tu masa proses ubah suai sekolah dinaik taraf
sekolah agama lepai terpaksa menumpang dewan di fasa 4 , masa tu murid2 byk dah berkurang
sampaikan dalam kelas fir , hanya 2 org lelaki sahaja
walaupun puas aku tanya nak tukar sekolah agama tak
tapi firdaus tetap setia
sampai lah sekolah siap
dan menjadi seperti gambar di bawah
yang di kenali
Kompleks Pendidikan Islam

credit to fb kpi
 
Semoga firdaus dapat belajar dan menimba ilmu di sini 
dengan bimbingan guru -guru terlatih .

11 comment:

juelee said...

dah besar2 dah anak akak... semoga akak dan famili bahgia dan sukses....

Kesuma Angsana said...

doakn yg terbaik ajelah ye for 2013

Daddy Ziyyad said...

happy new year...:)

mmg best la gold coast tu...dah baca ramai blogger punya cerita yg ke sana...nak try la pergi..

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..sesekali bercuti mcm tu best jgk ye...
sy tak penah lagi dok menginap kat mana2 ada taman tema ni, hehe..

Dee said...

cantiklah sekolah agama fir..berkat kesabaran dia..

dah besar dah anak dara and anak bujang kty tu...moga 2013 lebih menyinari hidup kty ye...

mamyharraz said...

dah ada ank teruna dan dara kty.
kacak dan lawa mereka berdua.
tarikh harijadi mereka lebih kurang tarikh birthday sy dan adik..bezanya bulan je.. sy 9november adik pula 10 november..maknanya dari kecik mmg kami akan share kek..sampailah skrg ni :)

azlina wahidina said...

assalamualaikum atty..
selamat tahun baru semuga kasih dan syg Allah mengiringi selalu..

lieyalatif said...

comel anak akak tiup lilin...hehehe cute...lieya suke anak dare akak kalo free hair...muke die cute...mcm pelakon korea gituuu heheeheheh....tapi pakai tudung pun cute jugak heheeheh

amboi kemain lagi fir bersiap depan cermin tu....kekuda kemain lebar haahahahaha.....anak bujangkan kak...dah pandai nak kemas2 gituuu....

Lina said...

ala kak ty xdelah berisi sgt...ok je tu

danishahumaira said...

kak ty ok tak sekolah agama ni kak

atty's said...

@danishahumaira

alhamdulillah okeh sekolah agamanya..