Dec 5, 2012

Tukar lampu signal

Dua tiga hari ni, aku dapat merasakan kelainan pada lampu signal belah kanan, kelainan yg ku rasakan itulah adalah dr segi bunyi signal itu,

Tertiba je signal tu berbunyi sgt laju,mcm seolah2 bunyi bom jangka yg menunggu saat nak meletop, tak sedap hati betul, ke perasaan haku je.

Jadinya sebab tak sedap hati,terus pergi bawa kereta ke kedai aksesori kereta, suh budak tu check apa yg tak kena,

Rupanya benda tu akan jadi begitu,bila salah satu lampu signal belah kanan samaada lampu belah depan atau belakang sudah terbakar.

Jadinya problem selesai, dengan hanya menukar lampu signal yg baru, yg hanya berharga rm4 sahaja pun..

Baru ler hati senang bila nak bagi signal..bagi signal penting ye adik-adik.

Khidmat pesanan masyarakat: Hati-hati di jalan raya,ingat orang tersayang !
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

8 comments:

NM02 said...

sepanjang di jalan raya, saya tido dalam kete. hahahaha

mamyharraz said...

syukur dpt detek awal kan kty.moh lah kita sesama hati2 di jalan raya :)

siti fatimah said...

ya signal sangat penting. sebab kekadang tu ada kereta depan signal tak bagi main belok je. menci.

ALoNa CintamaniszLite said...

uish...baguslah ada tanda2 mcm tu nk bagitau lampu signal dh terbakar.
Ye lah..kita ni bila masa laa nk check lampu signal ada ke idak. Taunya...start kete...enjin dh panas...jalan..hehe..

Kalo ada anak...leh ler mintak tlg tgk masa kita kat dlm...dorang tolong tgk lampu tu kat luar nyala tidak..

ct rahani said...

sy pun penah kena camnih kak.. mmg lampu terbakar.. seb baik x mahalkan mentol tuh.. hehe..

Gina said...

Tak pandai bawak kereta, so tak tahulah serba serbi pasal kereta ni

wahida said...

tergelak saya baca akak tulis mcm bom jangka tunggu saat nak meletop....hahahaha...

Zura Zue said...

lampu signal kalau dh terbakar mmg akan jd laju kelipnye..