Nov 30, 2012

Sabar dan Tanggungjawab

Kejadian berlaku masa nak balik kerja
dengan riang ria, hati berbunga2 nak balik rumah
Sekali masa nak kunci pintu ofis, mangga kunci buat hal..
Aiseh..puas ler godeh2..tak mau jugak..nak kunci tak boleh
Nak ditanggalkan kunci kat mangga tu pun tak boleh, melekat je berdua, tak mahu berpisah
Masalahnya saya ni nak balik kunci ooooi.

Ambil masa 15min, kty godeh2,,dalam hati..terus tawakal..sabar ty..
kalau ikutkan hati, pintu ofis tu pakai security lock,insyallah dijamin, takan ada boleh masuk kecuali
orang2 yang ada pass kad dan tau security word dia je..

Syaitan dah mula hasut, kau blah je ty, apa de hal
tak akan ada nya yg dapat masuk opis kau tu..
Ikutkan hati memang macam nak blah dah ..

Tapi terfikir pulak...oooit ..komputer kat atas opis aku ada 3 kot..canggih2 lak tu , versi baru selim melim bodynya..skrin besar gabak..(bukan nak menunjuk..ni hati berkata2)
kang tak pasal nak dijadi cerita masuk pencuri kang..naya je..

Kalau ikutkan..tinggalkan saja begitu..sebabnya bigbos selalu lupa nak kunci pintu
okeh je..itu big bos..kalau hilang barang..itu company dia punya ,
Dalam hati terus tawakal..ya allah permudahkanlah..ربي يسر ولا تعسر ,ربي تمم بالخي
Alhamdullilah terlerai jugak kunci tu,syukur sangat2 kalau tidak, mahu tak lena tidur aku malam nanti..

Hari ni hari jumaat, aku kerja tapi cuti,
yang mana faham..fahamlah..macam biasa aku ni nama je cuti ..kadang mc
kalo bos takde kat ofis ,kena juga ler jalankan tanggungjawab atas dasar tugas dah kasihan.

Hari ni nak pergi Klia , nak jumpa my bff yang akan balik ke Malaysia dari Jeddah
Bukan sebab my friend pergi menunaikan haji pada musim haji yang lalu
sebabnya dia bertugas di sana..

my bff

pic masa raya haji aritu
hah, jgn ler pulak ada yg ckp, eh kty dah selim lah!
x de maknanya itu semua
bergambar dgn menyorokkan bdn tu ye. :)
cuba kalu jumpa live, dlm gmbr dan luar gmbr ada sgt berbeza.

Semoga allah permudahkan segala urusan dan perancangan yang telah kita rancang utk hari ini.Ameen.

.

7 comments:

mamyharraz said...

kadang kita kelam kabut nak cepat mmg jadi begitu..syukur kunci tu mendengar kata kan kty..

ok,tetap nak buktikan depan mata yg kty selim.jom deting dgn sayerrrrr

Ietams said...

bila bende stuck tetibe mcm tu memang bikin hati tak keruan kan kak..
sebelah setan dok hasut,
sebelah lagi ihsan..
kalau hati tak kuat memang terus terikut je kata setan kan..
take care kak ty! pegi jemput bff drive safely yer..

mEiZ SHA said...

makin lawaoooooooooooo..:)
hehehe

siti fatimah said...

alahamdulillah... syukur. dapat berpisah kunci tu dengan mangga ye..

tu la kan. tanggungjawab harus di tunaikan dengan se amanah yang mungkin

Dee said...

kadang time kita nak baliklah benda2 camni jadi kan kty..alhamdulillah dah ok...

ct rahani said...

klu sy pun kak x senang nk tinggalkan opis dlm keadaan macam tuh.. risokan kot2 pencuri ceroboh masuk.. naya je hilang barang2..

x la gemuk sgt sy tgk kak.. ok la tuh.. :)

zh-ena said...

nsb baik la blh ditanggalkan kuncinya
klu tak mlm confirm tak blh tidor