Nov 6, 2012

Planta dan saya

  
pic from google

Apa kaitan Planta dengan saya 
Citernya petang semalam, masa pergi Giant beli barang basah
Tertiba saya disapa oleh seorang indian sister 
Dia tanya kty, 

Indian Sister : Hello miss..boleh tanya ,mana lagi elok , Planta or Marjerin or Butter

atty : Kty senyum2 je lah, (dalam hati adoiyai..ada rupa taukeh kuih ke muka aku nie)
terus ler jawab, dulu2 mmg ler i guna planta or marjerin..sedap je biskut i buat.
tapi rasanya sekarang ramai dah org buat guna Butter..maybe lagi sedap kot.

Indian sister : itulah , i tak tau mana satu yg okeh

atty : u nak buat apa (tanya soalan bodoh) owh u nak buat kuih raya..nextweek u raya kan..
happy deepavali ye sis..

indian sister : okeh tq..please come to my house..blablabla..kasi alamat ..

atty : senyum je..terus cepat2 berlalu..








selalu kalau kty g pasaraya, mesti ada orang akan tegur.
dulu pernah sekali tanya macamana nak buat keropok lekor
rasa dandan kat situ jugak ,haku nak hantuk kepala
manalah aku reti, ada rupa taukeh keropok lekor ke..adoyaiii..

kadang nak tergelak kat situ je , tapi control..senyum2 je..
kang kasi salah info kang..lain lak jadi..elok nak buat keropok lekor..jadik lak durian crepe, sapa nak tolong..

kak , jom kita pekena durian crepe ??

.

14 comments:

lieyalatif said...

hahahahah.....kelako plak bace kisah akak kali nie...tu menunjukkan akak ni muke friendly kak...tu berani dieorg menegur tu kak heheehehe.....

betul tukak, skrang org gune butter....dulu ye laa gune planta kan......lain rase kalo gune butter nie.....

Jasfyra said...

hahaha..tu namanya org glamer kak..suma org nk tnya ngn akak..hihi

mamyharraz said...

suka brand planta jugak..sedap.
hehe sapa nak jwb tetiba jd durian crepe hehe jom kty nak ikut pekena durian crepe hot in the blog nih :D

Lyn Yusoff said...

boleh jadi biz women ni.. dah sorg2 mention gitu.. ehehhe

Kakzakie said...

Ada talent tukang masaklah tu sebab itu jadi perhatian utk nak bertanya.

Lepas Deepavali dua hari Maal Hijrah pulak kan best boleh cuti panjang sikit:)

cHeRyNa PiReS said...

Kak...start business la. Dah ada ketokohan dah tu :)

wantie said...

hahaha.. lucu bebenor.

mau kelam kabut org yang tanya tu bila tiba tiba ada durian dalam senarai resipi kopok lekor.

JunAina said...

Sekarang ni kat mana2 orang sibuk dengan durian crepe. Agaknya dulu2 org panggil lepeng durian je kotkan.

Aina kalau pergi pasaraya suka jugak beramah mesra dengan kakak2 yg sama2 memenuhkan bakul dgn barangan dapo. Tapi tak derlah sampai tanya resepi...

Salam ukhwah dan terus follow kat sini.

Dee said...

kty..muka kty kan manis..org suka menegur..muka friendly gitu..hehehe..

Atz Homestay said...

lawakk jerkk story kak yatt....tiber2 dah ader org ajak open house raya nie...untung kak yat...ngeeeee....larikkkkkk...hehehhe

jomm kak...kiter pekena durian crepe...:)

ALoNa CintamaniszLite said...

kahkah...kelakauuu. Nasib baik mmg betoi dia tanya. Kot2 ada candid camera, naya jer, heheh..

bkn pe tu Atty...muka atty ni muka yg dorang konfiden akan jawab soalan dorang ngan baik, hehe...

Rasp said...

soklan soklan 'cepuk'mas camni yg malas nak layan...
lainlah kalo i nie cam masterchef gitu kan sis :)

Zura said...

hahaha...lawaklah kty..

Lina said...

agaknya muka kak ty muka friendly...itu yg org suka bertanya :)