Nov 14, 2012

My hometown & salam maal hijrah

Gambar di ambil masa kenduri pada hari raya aidiladha yang lalu.

Kesempatan ini, kty mengucapkan Salam Maal Hijrah,
Semoga allah murahkan rezeki kita,sihat tubuh badan,dan semoga tahun baru ini,akan memberi lebih banyak kebaikan dan ketakwaan..
Ya allah,ampunkanlah dosa2 ku,ibubapaku,seluruh kaum keluargaku dan kaum muslimin dan muslimat sekaliannya.

Semoga kita semua diberkati di bawah lindungan rahmatnya.ameen.

Berita yg baru ku dapat,sahabat ku yg koma,Eran..yg telah koma lebih dari seminggu,telah pun kembali ke rahmatullah sekitar jam 3pm tadi, al fatihah,semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.amin.

Semoga kakjum tabah menghadapi dugaan ini.

Teringat aku masa umur aku 19thn,masa tu aku honeymoon, dan company my suami masa tu ada trip, kitaorg bercuti bersama.Kitaorang selalu jugak dating sama2, cuma masa tu kty dah kawin , couple eran dan jum belum lagi..

Rasulullah SAW bersabda
"Tidak ada sesuatu mampu menolak takdir kecuali doa" (hadis riwayat Ahmad)

Sebagai umat islam,saat berdepan musibah atau kegagalan adalah perkara yg tidak mahu dihadapi.
Jika berdepan musibah kita perlu redha dan percaya semua yg berlaku ada hikmahnya.

Salam Maal Hijrah.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9 comments:

mamyharraz said...

salam maal hijrah utk kty :)

dan salam takziah utk arwah sahabat kty..semoga rohnya dicucuri rahmat Ilahi.Al-Fatihah.

wantie said...

alfatihah... takziah untuk keluarga arwah..

moga Kak Jum tabah dan terima ketentuan ialahi dengan redha.

Aleeya Atinza Saaid said...

slm maal hijrah kty... =)

Jasfyra said...

kakt, arwah abg eran tu abang kepada kawan baik saya(sue nama dia)

sedih sgt kan kak..tp Allah l sayang dia

lieyalatif said...

salam maal hijrah kak ty...

cantik suasana kampung kan kak...aman jek mate memandang

alfatihah..semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...amin

ct rahani said...

salam maal hijrah k.thy.. Al-Fatihah utk arwah kawan akak.. semoga rohnya dicucuri rahmat.. amin..

mamainaa said...

al fatihah semoga roh arwah sentiasa di cucuri rahmat dan di tempat kan dikalangan orang2 beriman ...sedih sangat rasa , semoga jum n anak2 tabah dgn ujian ini kan kak...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

Al-fatihah...semoga kawan akk ditempatkan dikalangan org yang beriman.

ALoNa CintamaniszLite said...

salam maal hijrah jgk atty..
minggu lepas mmg tak online pun sebab tak dok umah. Nk online guna ipad, tab sume takde...ngee..