Oct 11, 2012

Marah bersebab

Ceritanya jadi masa pagi-pagi isnin,firdaus pagi-pagi udah buat mama hangen satu badan.

Apa taknya,jadual tak kemas,buku tak kemas,alih-alih pagi2 dah ngadap ps2,

Terusler mama bertukar jadik naga,berapi-api,berasap2,apalagi teruk firdaus kena marah.

Minggu nie sekolah agama exam akhir tahun, fir nya rileks je,mama yg risau, tu yg mama marah sgt ,tgk fir main je , x ulangkaji

Semalam ,balik dr sek keb ptg,
Terus keluarkan kertas periksa agama,fir dpt markah paling tinggi dlm kelas utk subject fekah,subjek lain ada yg dpt 92,90 ,tp ada satu subject tu dpt 78,mama suh improved lagi.

Minggu depan exam akhir thn sek kebangsaan lak, don't play2 & semoga fir dpt jawab semua soalan, amin.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

17 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

tahniah fir..
78 tu sket jer lagi nk jd A..hehe..

Rasp said...

iyelah kan sis...
kkdg anak2 nie memang menguji kesabaran....
congrats buat fir...
terer tu ....

NM02 said...

moga fir beroleh kejayaan. belajar rajin2 ye dik...

cHeRyNa PiReS said...

hamboi mama garang!
kty...bagus..suka kty berfikiran jauh macam nieh:)

wantie said...

pandainya fir... ye la ibu mana tak angin kalau bangun je ngadap PS2.

tapi PS2 kita jugak yang belikan. hehehe..

kekadang bila anak liat buat itu ini rasa geram. kalau tak beli mainan kat dorang rasa bersalah pulak.
serba salah kan..

lieyalatif said...

betul tu kak...marah n bising kite bersebab kan...tgk hasilnyer....dpt cemerlang lagi...alhmadulillah...bijak2 anak akak....moga2 anak2 lieya pun ikut jejak langkah mcm anak2 akak...amin....

Zura@Iwan said...

sabar2 mama...mama marah sgt ni...

nnti fir bljr leklok yer..

Kesuma Angsana said...

doakan yg terbaik utk anak2 kita ye

ct rahani said...

tahniah fir.. semoga terus berjaya.. budak lelaki nih klu study rileks je kan.. hehe..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

pandai anak akak...budak memang suker sangat main ps toksah cakap memang naik hangin dibuatnyer...

sW33tdARLiNG said...

alhamdulillah.. seronok dan tenang rasa hati bila results anak2 memuaskan hati

Miss Neddy said...

Good luck fir.
Kagum dgn ibu2 yg sabar melayan karenah anak. bukan senang k. :)

Kamariah Awang said...

Mama jangan marah2 sangat... nanti Fir buat yang terbaek lagi.. hehe..

eMMe said...

Kakty, jgn marah2..nnt darah tinggi naik, sape yg susah.. alaa.. budak2 mmg camtu..mane akak tau dia tak ulangkaji..dia takmo tunjuk depan mama dia la tu.. hehehe... saje kasi mama dia marah, heheh..

gud luck fir!

Tihara said...

alhamdulillah, bijak jugak dia :)

mrs shaifull said...

dah ok dah tu kak, cuma improve sket lg, dah ok sgt tu :) congrats fir :)

CuTeMiUt78 said...

tahniah fir... eemmm betul tu kty.. marah bersebab...