Sep 5, 2012

Terjebak dalam jem


Kejadian berlaku  malam tadi,
Kena pergi ambil mak kat Fakulti Engineering Upm..
Mak dah siap kol awal2 jgn masuk dari traffic light depan Fakulti ,ate banjir teruk
Jadik kena masuk dari lebuh silikon..sekali amik ..jem pulok..
kat situ jer dah dekat setengah jam..dari 7.50 -sampai ke 8.40 jugak..lebih setengah jam

Dah lepas ,sampai Fakulti engineering ,jemput mak
terus ingat lalu tol serdang..lepas je T & gO..sekali jem..
semua yg dari lorong sebelah dok jerit2..
tak leh lalu..banjir..

Terus , uturn atas divider..nasib lepas..
nasib ada sorang adik dok tolong tahan kete sebelah ,utk kasi laluan pada kitaorg..
Terus amik jalan ikut Bangi - Ayer Itam.nasib tak jem sangat .tapi itu pun sampai umah sekitar pukul 10.30   kiranya 2 jam jugak..hanya utk perjalanan Bangi -upm, upm - bangi..
Hari ni pesan kat mak..kalo cocer gelap je..terus je lah balik mak.
takyah tunggu2 lagi.kang banjir payah..



----------
Sent from my Nokia phone

15 comments:

mummy_ayu said...

ok gak tu..leh u turn..Ayu memang tak leh lari mana..dlm bas jer la.... :-(

Kesuma Angsana said...

jammed... biasalah!

Zura@Iwan said...

OWHHH..

BANJIR YE KAK..TU PSL JAM...

TENSEN KALAU JAM NI KAN...HUHU

juelee said...

tu la smlm dasat jemnye.. ntah la jalan dah besau dah tp banjir gak.. hurm

lieyalatif said...

tu le kak ty, dasat kan citer semalam....teruk banjirnye...adoiyai....tgk kat paper ari ni pun kecoh pasal isu banjir nieh......

Zura said...

sana sini jem...cuti raya dah abis dah...

AzuraFazil DIN said...

nw KL banjir dh jd perkara biasa kan ..

kalau dlu2 rs cm mustahil je KL /sel nak banjir..

mmg ramai yg terkandas smlm, smp ada yg smp umh kul 1am

fiza said...

Kak...smalam saya sangkut dlm jem sejam tiga puluh minit. Nak nangis rasanya. Memang teruk ah smalam. Hubby saya sampai umah dekat pkul 11 mlm. Highway kat UPM tu tak bley lalu. Nasib dia naik motor, bley u turn.

| SUE | said...

Huhuhu saya terlibat sama. Dr toll sg besi kol 7, kol 9 baru smpai exit serdang

eLLy said...

adehhh bab jem tu yg tak sanggup tu!

Rasp said...

mak aiiihhh...
teruk gak ek sis...
sib baik dpt Uturn tu...

Dilla Ady said...

dilla jem sikit jek..dalam setengah jam terus rase nak mencarut kak! hahahahaha....lenguh kaki duk tekan minyak, brek, minyak, brek, minyak, brek!

cikbedahlaser said...

wooo.... smlm balik dr PICC.. tgk jln jem teruk.. memula ingt xcident... cek kt LLM nye fb..banjir.. dah la banjir.. xcident sepanjang jln... nasib kami hala ke KL keluar dr tol UPM... tu pon.. dr UPM ke kjg silk tu.. jem gilo jugak tu... kesian smua org..

missmeraa said...

saya pun kene...
ngeri btl..
ingt blh short-cut. skali amekkk!!!

plg geram gate lebuh silikon dorang g tutup masa tngh sesak ni.
ade ke suh kiteorg lalu dpn balai polis serdang..
dah tu nak kuar mane lagiii

http://mieraalife.blogspot.com/
dlm ni ada cerita dia

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...ganas jgk ni u turn kat atas divider, ngee. Ye lah kan..bkn suka2 nk u turn. Sy penah gak buat mcm ni...tp bkn kat hiway lah, ngee