Sep 4, 2012

Raya tak berjalan sangat

Every year rutin raya sama jer..
Bermula dari rumah mak..lepas tu solat raya 
di masjid Al Hasanah sek 9 BBB..
Lepas tu balik rumah mak balik..makan apa semua.
.minta maaf sama mak , adik beradik ,
buat photoshoot sikit ..
lepas tu pergi pula rumah mil..
rumah mil ..i segan nak snap gambar..ate diaorg tak tau 
menantu hantu diaorg ni blogger.
.jadiknya tak keluar kamera pun..


lepas beraya rumah mil , beraya pula ke rumah kawan baik kitaorg ,si Bega
aku suka pergi rumah si Bega ni sebabnya hidangan dia lain dari orang lain
kalo orang lain rendang apa semua..menu raya ler kata kan 
tapi rumah bega ni special sikit..ada LAKSA JOHOR di hari raya pertama..itu wajib ..
bertambah2 makan..gambar mcm biasa nan hado..i kan pemalus..
owh baru tau..mana datangnya pemalu..hahhahahha..

Dari rumah Bega , ke rumah Bos along di Bandar Tasik Selatan..rumah yg besar tepi jalan tu..yang ada kolam itu..sapa tau..tiap2 tahun wajib pergi sana , Menu special , cendol..dihariraya pertama, kambing bakar..itu je yg aku makan..yg lelain bosan sudah..tukang amikkan makanan siapa lagi kalo bukan firdaus..untung kalo bawak firdaus g buffet..dia lah orang paling rajin served mama dia..mama jadi mem besar





Itu jer utk raya pertama, lepas tu raya ke 2,3,4, dan lima rehat2 kat rumah, aku ada jugak jenguk2 opis pada raya ke 4 ate pekerja berdedikasi, mcm company itu aku yang punya ,

lepas tu pada raya ke 6 baru gerak beraya jauh skit..kami ke Felda Gedangsa rumah maklong aku
sini je lah pun kitaorg nak numpang beraya , nak merasa beraya ala2 jauh sikit..
 candid picture by kakak..penat drive



Dari Felda Gedangsa kami balik ke Sabak Bernam beraya di kampung 
Itu pun adalah beraya 2-3 bijik rumah 



Tahun ni kurang beraya sikit..sebab kebizian, dengan anak dara pun dah takde nak teman mama dia berjalan .
okeh dah habis citer pasal raya..minggu ni balik ke kampung lagi 
tapi bukan nak beraya , tapi ada kenduri kawin.

.

11 comments:

wantie said...

kalau saya la kak. balik umah MIL pun saya tembak semacam je. fedulik. DSLR tu diusung ke sana ke mari.

tapi kali ni tak bapa best raya umah MIL sebab dah raya ke 3. kul 12mlm baru balik umah MIL.

semua yg lain dah tak de. tak leh la nak tembak tembak.

cheqna said...

comel baju kakak yang kale oren tu =)

Anamarza Sue said...

Kitaorang pun kurang beraya jugak, biasa-biasa aje kak

lieyalatif said...

cantik anak dara kak ty...suke tgk die kak ty....mmg menurun cantik emaknye betul heeheheheh....

wah best la kak raye pertama dah mkn kambing golek...dah le peberet sepanjang zaman lieya nieh....

Eye_nee said...

Tempayan kat tepi gambar ko yg pakai baju kaler oren tu sgt lah antiknya T...kira oklah raya ko ni T..adalah juga berjalan sana sini ssinun...

Zana Md Nordin said...

ok ler kak
janji still ada lagi mood nak ziarah menziarahi antara 1 sama lain

tahun nie kami sakan berjalan...seminggu direct
sampaikan jiran sebelah pun dok sound..
tak habis2 lagi ker beraya..ha ha ha

ALoNa CintamaniszLite said...

sy ni mmg ramai dh tau dari dulu dok pegang kamera. Dari sekolah menengah kalo raya aje dok sewa kamera kat kedai gambar sebab masa tu tak mampu nk beli kamera, hehe. Sampailah skang, mm...

Ye lah..tahun ni ramai jgk dgrnya yg kurang berjalan ziarah raya.

**baju raya atty dan kakak cantek2..

Neeza.Areef said...

huhu sedapnya laksa johorr terbaekkk

lawo2 bj kty ngn akak..color semua ceria menariikkkkk

saleha_izlea said...

kak, gambar maklong gedangsa pon xde kan...hihihi...rindu mak long gedangsa a.k.a bondaku..;-)

Zura@Iwan said...

SY PON RAYA X JLN MN KAK...JLN DKT2 JE...

BJ RY KAK KALER PELANGI TU CANTIKK....SDONDON NGAN TUDUNG KAN....

Zura said...

betul kty..raya thn nie kurang serilah...