Sep 20, 2012

Pergi Penang sebab nak makan Nan Tandori

Hari sabtu hari tu bersamaan 15 september 2012
Kitaorang ke Penang..sebab utama , hanya nak makan Nan Tandori kat Kapitan ,
Itu pun salah satu sebab utama..tapi sebab yang paling utama adalah
nak bawak firdaus merasa naik flight..ye lah mak bapak nya jenis tidak berwang..harap tiket murah je lah dari AirAsia dengan slogan now everyone can fly..memanglah sesuai sangat-sangat
.
Kami pergi pun tak lama , betul2 2 hari 1 malam jer..
maaf sangat2 pada kawan yang kty tak kasi tau , yang kty akan ke Penang, bukan apa..kty taknak menyusahkan ..segan lah pulak rasanya . :) kty kan pemalus.

Sepanjang kami kat sana, kami banyak naik rapid dan cat shuttle..sampai naik juling mata ..dok dalam bus..jalan2 cari makan., tak banyak pun gambar kami snap.sebabnya penat pun ye.asik berjalan ke hulu hilir..mana yang sempat je kty snap.

Antara gambar yang sempat disnap..buat kenangan untuk firdaus..kira okeh lagi umur 9 thn dah merasa naik flight..mama ni umur dah lanjut baru merasa..rezeki memasingkan..

Baru sampai Airport Penang
Kat Jetty

Kapitan Restaurant , Nan Tandori..sedap..terliur nengok gambar yg blur nie

Pasar Chowrasta .


Komtar



Dah nak balik..kat Airport Penang..Airport baru.tahun lepas pergi masih yang lama lagi

Airport baru yg sangat selesa

Flight kami delay dalam 1 jam setengah..jadi kami sampai Lcct sekitar pukul 8 pm
lapar giler..time tu..ye lah last makan pukul 1pm kat Komtar
lepas tu jalan2 Perangin Mall, Pergi Aeon semua..makan jajan2 je..
Sampai Airport sekitar pukul 4 pm..sekali flight delay , Pukul 6.40 baru  nak gerak balik kl
Alhamdulillah, walaupun percutian ini sekejap jer.tapi happy dapat gembira kan firdaus yg excited sangat2
cuma mungkin dia penat juga lah , sebab kami lebih banyak jalan kaki.naik bus..

Pengalaman baru untuk Firdaus..

19 comments:

Irfa said...

wow..jauh tu nak makan nan tandori smpi ke penang peginya :)
penah gak cakap ngan suami nak gi penang utk makan nasi kandar/pasembor je..pegi balik hari tp smpi ke hari ni takde kesempatan

naik flight ni kali pertama mgkin teruja tapi kalau dah selalu jadi bosan krn masa banyak habis dgn menunggu

aliaaroslan said...

memang betul jalan2 cari makan ni.

juelee said...

wah gigih kakty jalan kaki... takpe kak, bagus tok kesihatan tu... saya mmg suka jalan2 style gitu, boleh stop byk tempat... tapi bila ada anak kecik ni tak sanggup la plak...hikhikhik

lieyalatif said...

alamak ni bikin jeles ni kak...lieya suke pi penang sbb first makan die...mmg kene ngan tekak lieya.....lepas tu suke soping baju punjabi kat sane sbb murah2...

sonok firdaus dpt jalan2 naik feri n flight bagai....mia mija pun dah tuntut ni kak....budak2 skrang untung, jalan2 dah dpt naik flight...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

happy betul fir dapat jalan2 ke penang..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya pi jenjaan penang naik flight lagik, kita naik kete je...

mamyharraz said...

bertuah ank kita kan kty..kecik2 lg dah merasa naik kapal terbang..sy ni dah tua baru merasa naik.

penang mmg best..lg2 bab mknan..nampak sgt ke happy-an muka fir :)

Zura said...

amboi kty..semata2 nk makan nan tandori...mak sy pun ajak g penang semata2 nk makan nasi kandar beratuq..adooii...

wahida said...

kak, saya pulak laki bini pernah ckp teringin nak pegi balik hari kat Sabah tu sbb teringin nak pekena lokan kat sana...rindu sgt lokan Sabah...

rasa mcm nak buat gila2 sikit, pegi pagi, balik mlm utk nak pekena lokan je...ok tak? ekekek...

wantie said...

alololo akak, lpangan terbang tu dekat jerk ngan umah T.

tak pe la kak len kali datang penang leh la jumpa jumpaan yer.

ALoNa CintamaniszLite said...

Naik feri tu gi mana?? restoran tu kat tanah besar ke, Atty??

Seronokkan hati anak2 ni mmg membahagiakan...semoga mereka2 ni syg ibubapa mereka, kan Atty..

Kesuma Angsana said...

wah seronok sungguh si firdaus tu ye

Zura@Iwan said...

mmg penat tu kak...jalan kaki , tp best gak..hikss...adventure gitu..hehe...

nnti bila2 dtg png gtaw la kak....

Has said...

suka jln2 penang. mkn sedap. bln 11 ni Has ke penang gak. berlari sambil cuti2 gitu

AkuBiomed said...

Agak lama tidak ke Pulau Pinang. Banyak kenangan manis ketika kecil pernah tinggal disana.

Kamariah Awang said...

Walaupun sekejap, tapi seronok. Masa kualiti...

Sidratul Muntaha said...

kurus dak fir gi penang dgn mama.
ahahahha..
hoo..
rezeki kami naik flight masa umr 26 - 27 thun.
air asia jugak
buat benchmarking kat unimas sarawak dgn kawan2 opis
lps tu masa umur 29 thun kot?
bwk dak ara sekali sbb kena jaga booth time LIMA kat langkawi
rezeki budak kecik tu la..
dak aqil belum ade rezeki lagi

Rasp said...

mmg terbaeeeek kan nan dia tu sis...
untung nya anak2 kita skarang kan...
sib baik ada Air Asia :)

Dilla Ady said...

sy penah sekali jek makan tandori kak..tu pun mak belikan mase kecik2 dulu..jakun kan kak sy ni..muahahaha..