Sep 11, 2012

Kenduri Raya

Sabtu lepas balik kampung lagi 
Tapi kali ni bukan hanya untuk beraya jer..
tapi sebab ada kenduri kawin ..
Pagi tu dalam pukul 8 kitaorang bertolak dari Bangi,..
Aku tak bawak laju pun slow2 je..sebabnya perut ku lapar..
Sampai je Kuala Selangor..beli air ,tapau kuih karipap makan sambil drive..
sekitar pukul 10.30 sampai kampung..tu pun sebab singgah Sabak..firdaus sibuk nak tgk game,
konon nak beli pakai duit raya yang dia dapat..sekali tak berkenan pulak..

Sampai je kampung..terus pergi umah nenek..jumpa maklong ,nenek ,makngah melaka semua..gerak sekali ke kenduri sekitar pukul 11 am..sebelum orang lagi ramai ..baik kita terjah dulu ..

Balik dari kenduri , terus check in hotel, Ye lah walupun itu my kampung
tapi malas nak susah2 kan orang , ngn keadaan mak yang tak berapa sihat
Toilet kat umah kampung tu ..jauh ..ke bawah..mak kang malam asik ke toilet , jadi baik kami semua check in hotel..hotel tu sebenarnya before kami ke Sabak lagi .kami dah Check In..sekitar pukul 10..

Jadiknya sebelum lepak kt Green Hotel , kami beli stock makanan..
lepas tu baru check in.solat semua.lepak..sambil tunggu si akak..kot boleh jumpa.
sebabnya si akak sgt bz minggu nie..


Memula ingat takdpt lah jumpa..pukul 4+pm.baru akak cakap dah free..
pergi jumpa kejap tu pun dalam 1 jam je, bawak akak tapau makanan , malam tu akak takdpt joined kitaorg lepak2 ..bosan sungguh..malam tu aku,mak, dah fir..window soping..sekitar pekan .

Oleh sebab hotel kali ni dekat ngn pekan..kedai makan semua dekat..kedai nak beli baju ke tudung ke..kain ela ke .semua dekatlah sangat , memang seronok..lah ..

Esoknya pukul 11 kami dah check out..sebab nak pegi beraya ke Kuala Selangor rumah my cousin , Abang Shah..abang shah baru pindah rumah baru..besh lah rumahnya lot tepi..alhamdulillah murah rezeki abang shah ..
Itu jer lah citer minggu lepas..

Benornya malas nak hapdet blog..nak snap gambar pun malas sekarang..

..

14 comments:

juelee said...

meriahnya raya.. kalau ada kenduri mmg best leh jumpa sedara mara

Orked said...

kg kak atty kt sabak ke? dekat la kite...

mamyharraz said...

time raya ni mmg ramai amik kesempatan buat majlis kan kty..yelah mood jalan2 tu masih segar :)

cHeRyNa PiReS said...

Waaahhh...mood raya masih berjalan. Bagusnya:)

wantie said...

sekarang ni musim kenduri jugak. setiap kali ujung minggu ada je jemputan umah terbuka & kenduri kawin.

tak terpenuh jemputan untuk di hadiri.

Zura@Iwan said...

saya pun blk kg weekend br ni..hehe

aha la kan kak..baik duk hotel selesa sket kan..

Neeza.Areef said...

beraya sekali majlis kawen senang..leh jmpa sedara lagi ramai mana yg x smpt nk g umah dia kan

Kesuma Angsana said...

mmg raya2 ni meriah dgn kenduri kawin kan!

ALoNa CintamaniszLite said...

alaa...jgn laa malas2 apdet, Atty...

nabilah_2908 said...

time2 mcm ni la org suka buat majlis 2 in 1...open house & kenduri kawin.. ;)

Dee said...

wah..bestnya mkn kenduri + beraya..dee lately pun malas amik gambar..

lieyalatif said...

pandai kakty..sambil gi kenduri kawin, dpt tgk kakak, dpt gak cuci2 mate soping...3 in 1 laa gini...best laaa...

kakty boleh tahan selesa bilik tu kak yeak...lepas laa buat rehat2 ilang penat kan....

Cho Zila said...

jangan malas yerk tie amek gambar..
syiok makan kenduri kalau kat sabak..

Dilla Ady said...

org skang ni kalu wat open house rase mcm kenduri kak...sy setiap kali gi open house jek rase mcm gi kenduri kawen...makannye meriah..