Sep 25, 2012

Dua Berita Baik

Balik jer dari sekolah agama, firdaus kelamkabut kol mama
Selalunya mama yang akan kol firdaus sekitar dalam pukul 11am..nanti kol 11.30 am , mama kol lagi ,
sampai ler firdaus bising..mama asik kol jer.caner fir nak makan..nak mandi asik nak angkat kol..

Tapi hari nie, firdaus sendiri yang kol
siap terjerit-jerit kasi tau , ada berita baik..ada 2 berita baik nak kasi tau

Berita Baik 1
Mulai minggu depan , firdaus akan bersekolah agama di sekolah agama baru ,
atau nama baru sekolah agama firdaus nanti adalah Kompleks Pendidikan Islam Bangi,
happy betul firdaus , bila nak masuk sekolah baru ..excited suara
credit pic to kpi fb

Berita Baik 2
Dia tau mama dia suka dengar ceramah , selalu dia yang rajin teman ..
Tapi kali ni ..dia kata special sikit mama ceramah dia..mama harus kena pergi
mama , tanya , kenapa pulak..

firdaus : sebabnya , penceramah kali ini adalah ustaz tersohor lagi ensem , mama

dalam hati macam dah boleh agak..

firdaus : Mama , nanti ustaz don yang kasi ceramah..kita pergi tau mama..

mama : mama okeh jer  , tapi benornya dalam hati , bukan ke ari sabtu firdaus ada training bola..dia lupa , atau ke excited memakai kasut boot baru ..sudah ilang.selalunya gitu lah .

firdaus :mama ada lagi lah berita..

mama : apa lagi ?

firdaus , tapi ini berita kurang baik..
mama : degup2 jantung

Berita kurang baik 3 
firdaus : Minggu depan sekolah agama periksa lah mama..
mama : hahahhaha..okeh lah tu ..maknanya sabtu minggu ni..tak boleh dah nak kuar2 ye , kena study..

Alhamdulillah sekolah agama firdaus dah boleh dimasuki pelajar2 semua, sebabnya sekolah sementara sangat jauh dari rumah ,
Tapi ada masalah jugak nie, nmpknya mcm nak stop kan je firdaus naik van , mulai minggu depan , walaupun hanya rm35..tapi ..banyak kot..rutin akan macam biasa, aku akan amik firdaus time tengahari utk antar pergi sekolah kebangsaan.tapi tu pun sampai abis persekolahan taun ni jer

Tahun depan firdaus dah sekolah masuk tahun 4, rutin akan bertukar
di mana pagi mama antar sekolah kebangsaan, dalam kol 1pm+ mama jemput , pergi umah nenek, siap2 pergi sekolah agama.sekolah agamanya betul2 depan rumah nenek je pun
.petang , mama jemput balik rumah ..rasanya setakat ni okeh je jadual tu ..

Semoga dipermudahkan segalanya utk aku dan family.amin.

13 comments:

Ietams said...

Lawa sek agama baru tu..

Gieyana said...

bestnyer Kak Ty antar Firdaus g sekolah agama..:-)

Zura@Iwan said...

cantik sek baru firdaus...

wah akak..leh jumpa ustaz don lah..

firdaus ada exam ye..gud luck

lieyalatif said...

wahhh dpt sekolah baru kak...semangat pun lain kak kalo sekolah baru ni heheheeheh....

tapi bace rutin firdaus tu mmg lebih kkurang mcm lieya jugak kak....tahun depan si mija pun ade....mmg kene arrange betul2 supaya mase tu tak kelam kabut....

ALoNa CintamaniszLite said...

Nampak apa yg Fir minat ye...dan dia tau apa yg mama dia minat...bagus Fir. Anak yg prihatin..

Kesuma Angsana said...

wah minat ustaz don juga ye hehehe

cheqna said...

tgn fir dah ok kak?

atty's said...

@cheqna
alhamdulillah cheqna..tgn fir dah baik.

Dee said...

sekolah baru tu nmpk cantik..mesti lebih selesa kty...oklah lepas ni sekolah agama dekat..mcm mimi..turun tangga je sekolah agama..

zh-ena said...

hehehehhe dgr bebelan anak mmg syurga kan..

MrS. F!zA said...

kompleks agama ni kt area mana eh..tk pnh nmpk lg..ok jgk htr anak sekolah agama kan..

lawak plk berita baik berita buruk tu..brita buruk tu mcm sedih je plk..hehe

Dilla Ady said...

lawanye sekolah fir...

wahhh..minat ustaz don ye kak?

Zie Madini said...

ooo..fir sekolah agama rupanya ea. zie nnti bila baby zie dh besar pun..z akan antar dia ke sekolah agama gak...hiks :)