Sep 14, 2012

am dan pm

Minggu ni kan firdaus cuti 3 hari sejak dari hari selasa - khamis
sebab budak-budak tahun 6 , periksa UPSR kan .

Jadiknya firdaus ada jer lah dekat rumah ..

Jadiknya semalam petang , balik kerja jemput dia kat rumah bawak pergi jalan2..kesian tengok dia boring duduk je rumah ,..petang bawak pergi taman..walupun dah besar panjang..

Jadiknya firdaus tanya mama

Firdaus : Mama , fir kan tadi pukul 2 fir tido, lepas tu set alarm kat hp , pukul 4 pm ..tp alarm tak bunyi
mama : kenapa lak tak bunyi ..?
Firdaus : fir confuse..kenapa gak .salah letak am or pm kot...fir terletak pukul 4 am
mama : owh kalo fir letak pukul 4 am..esok pagi ler bunyi..kejut bangun sahur .
mama : Mesti kadang fir confuse kan a.m dengan p.m kat alarm tu kan
firdaus : aah..kadang ingat .kadang leh terlupa..
mama : senang je ..lain kali fir ingat je camni .. a.m untuk allo morning..boleh..?
mama : p. m pulak fir ingat macamnie .. p.m untuk petang malam

firdaus : aah lah mama..bagus jugak idea mama nie..

lepas tu firdaus dok gelak2..je..ngn idea mama nie..

fir kata dia hensem pakai baju ni..hensem lah sangat 

sebenarnya aku main cincai je kasi idea.. :)
.

13 comments:

wantie said...

boleh diguna pakai tu. teringat dodulu dok wat smart kad tuk study. semua main short form je. hehehe...

Nurhayati said...

wah mmg bagus idea kakty tu. bole guna pakai tuk anak2 yg baru nak blajar ape itu am pm kan. good 88x

Kesuma Angsana said...

ok mama boleh juga idea tu! hehehe

mamyharraz said...

bukan fir je confius makcik yati nih pun selalu ter confius dgn a.m dan p.m sudahnya selalu terlajak waktu sbb alarm tak berbunyi! tihehe

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...mmg kena ada idea kreatip kalo nk bg ingat mcm kes fir ni, hehe..

**baju fir tu mmg corak mcm tu ke?? Mcm ilusi mata lak bila sy ngk gambo tu...seolah2 mcm atty dh edit dari plain jd corak2, hehe..

LiYa HaNiF :: said...

hensem apa fir... ^_^


atty's said...

@ALoNa CintamaniszLite
alona..mmg cengitu baju nya.dia rasa baju tu cantik sgt2..hehehhehe

Zura@Iwan said...

bagus idea akak tu..cpt ingt la nnti firdaus..

My Life's Journey said...

salam pekenalan (^_^) .. hihi bestnya perbualan antara ibu dan anak ni ..suke2 ..bestnya ada anak ..

cutenya anak sis bila cakap die hencem pakai baju tu ..cutenyaaaaaa!!

Dilla Ady said...

eh..btul la tu ensem ape..

ha ah kan dulu kecik2 sy pun konpius am pm ni..huhu

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Kamariah Awang said...

Kelakar jugak... patutlah tak terkejut kalau dah silap am dgn pm... Pandai mama dia kasi idea...

Cikgu Ma said...

dulu cikgu math skolah rendah bg klu mcm tu jgk ..senang ingat kalo konpius..hehe