Aug 30, 2012

Beraya di Pusara

Tajuk..tak hengat..menakutkan..tapi setiap manusia yang hidup pasti mati kan 
Sepatutnya pagi raya tu tak bercadang pun nak ke kubur,
sebabnya sehari before raya, aku sudah ke kubur arwah abah, sebabnya takut bulan mengambang
aku tak boleh nak ziarah kubur, sbb perut mcm sakit je sokmo

Tapi bila sampai kat rumah mertua, diaorg semua takde, semua pergi ziarah kubur arwah atok along, 
Jadiknya langsung ler kami ke kubur jumpa  family mertua dan beraya di sana.

ada along dicelah2 kubur itu
kami semua, dah siap2 baca yassin semua, sebab masa tu along join family dia 
dikubur arwah atoknya ,



lepaking ,sementara tunggu along abis baca yassin

Tapi pada raya ke 2 ,seawal pukuk 8 pagi ,kami ke kubur lagi
sebabnya pada 23hb August  genap  7 thn arwah abah , meninggalkan kami semua
Ingat nak pergi ler pada tarikh 23 tu..tapi rasanya memang tak sempat, nak datang peyet..
sekali betul pun..

Al fatihah utk arwah abah dan arwah sedara mara..semoga ditmptkan dikalangan org2 yg beriman.amin.

.

4 comments:

wantie said...

al fatihah untuk abah akak. semoga rohnya di cucuri rahmat.

Kesuma Angsana said...

antara perkara yg mesti KA buat raya2, menziarahi kubur!

Dilla Ady said...

alfatihah jugak untuk sume sanak saudara kak ty yg da pergi...

ALoNa CintamaniszLite said...

Betoi tu....kita semua adalah ahli kubur...