Jul 26, 2012

Redha


















Kejadian berlaku hari isnin.
Malas nak citer camner leh berlaku..kerana kecuaian org lain,kita yg

menjadi mangsa.

Tapi sebab bulan yg mulia..ni..kita redha je dgn apa yg
terjadi..dugaan darinya..utk hambanya.

Nasib boleh beli  cermin jer, harganya dalam rm24 je,syukur.
Terimakasih buat Yan ,my cousin yg carikan.

Kalo tukar satu set rm200.

Apapun kita ambil iktibar,setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.
Walau macamana pun kita berhati2, kalau benda nak jadi, pasti akan terjadi,

Kadang2 aku rasa mcm trauma pun ada, tp bila fikir balik , kalau aku
trauma ,camner pulak,sapa nak uruskan anak2,camner nak tgk si akak
Nak bawak mak pergi melawat sanak sedara, balik kampung, jadi bertabah
jer lah wahai aty

Hati-hati ye semua dijalan raya

 ----------
Sent from my Nokia phone


.

15 comments:

lieyalatif said...

NAPE KTY...ape telah terjadi....cermin keter retak ke....tu la kan kak....mcm2 dugaan kalo bwak keter nie...kite dah hati2 tapi org lain yg sambil lewa....

ape pun sabar kak yeak....

fiza said...

Keta saya lagi kesian kak. Kluar dari klinik tgk dah bercalar dari pintu keta driver tu sampailah pintu penumpang. Ntah mcm mana org tu kluar parking pon tak tau lah...huhuhu...

wantie said...

nape tu m/sikal langgar ke? kekadang tu leh jadi gak bila dorang nyelit nyelit kebom... kena side mirror.

mmm... sib baik le kena kat org yang baik ati mcm aty ni. sabar k.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mmg kak, kadang kita tak leh nak duga, biler kit hati2 orang lain plak wat hal...semoga dipermudahkan segalanya...Aammiinn...

Dee said...

mujur kty tak apa2..kereta rosak sket boleh lagi repair kty..sabar ye..dan berhati2 di jalan raya..

FRB said...

laaa.. citer la knp?

ct rahani said...

nape ni k.thy.. accident ker.. harap2 baik2 je yer.. sy pun kdg2 riso jugak masa nak drive.. doa & tawakkal jelahkan kak..

mamyharraz said...

sy pun baru lepas eksiden..hmm mmg tak dijangka.kita dah hati2 tp org yg langgar kita.

syukur kty tak apa2 dan syukur cousin kty dpt bantu jumpa yg murah.

take care kty :)

Qhaifa Nur said...

barang skrg harga bukannya murah mcm dulu...nak mare tak guna kita redha saja......

Neeza.Areef said...

side mirror tecabut ke kna cabut tu kty? za pnya cermin retak tp hubby ckp leh pkai lg so bio je la

Zarena Heeney said...

kena langgar dgn apa tu k.atty

eMMe said...

Salam Kak Ty, sabar je la kan kak ty.. its was unexpected... mmg la, kalo dah nak jadi redha je la kan kak...

Kesuma Angsana said...

syukurlah xde apa2 ye!. Mesti kuatkan semangat ye!

Muhamad anuar Marsib said...

Wang ringgit boleh di cari ganti.. Syukur Alhamdulillah.. Sebab tuan yang empunya badan dan yang lain tak apa-apa..

Salam perkenalan. Jom join dua segmen yang diadakan di blog CA. Wang tunai terkumpul berjumlah RM500 utk dimenangi.

[-suziey-] said...

nape kak ty..accident ke?