Jul 23, 2012

Alhamdulillah

Hari ni alhamdullilah dah masuk hari ke 3 kita berpuasa di bulan ramadhan tahun ini
seperti tahun2 sebelumnya , bulan ramadhan bagi kami tidak ada beza..
cuma maybe tingkatkan azam, perbanyakan amalan ..

Hari pertama si akak ada menyambut puasa bersama2
si firdaus pulak , bila menjelang petang, muka pun mula pucat, tapi alhamdulillah semua
anak2 aku senang diajar berpuasa .

Hari ni walupun masih awal pagi lagi
tapi sudah berfikir2, apa nak dimasak utk berbuka ..nanti..

20 comments:

Neeza.Areef said...

alhamdulillah ye kty senang diorg nk puasa..menu buka ni mmg kna plan awal2 klu x nnti dah x tau nk msk apa..

Saleha said...

selamat berpuasa.. kita masih berbuka :0

biasalah para ibu2 macamtulah, masa bersahur pun dah terfikir nak masak apalah berbuka nanti.. pendek kata orang perempuan ni masalah yang dihadapi hari2 ialah mencari menu harian untuk dihidangkan kepada family tersayang

mEiZ SHA said...

selamat berpuasa kak atty..:)

Ardini Humaira said...

nanti bagi diorang berbuka dengan makan fav :D

Eye_nee said...

Cepat betul rasanya..diam tak diam dah 3 hari berpuasa...semoga sipermudahkan puasa buat anak2...

Azueriena Norash said...

selamat berpuasa kak yatt...masak apa agaknya hari nie?

Sidratul Muntaha said...

x terpikir lagi,no idea lagi!
hohoh..
thun ni bakal jugak berbuka kat opsi la kak since laki aku blik lmbt seperti selalu

Ietams said...

selamat berpuasa kak ty

lieyalatif said...

alhamdulillah...bertuah akak dpt anak2 senang dilatih puase...hope anak2 lieya dpt contohi anak akak...

betul tu kty, pagi2 dah terpikir ape juadah berbuke heheehehe

Rasp said...

dilema ibu lak masa berposa...
memikirkan menu nak masak kann..

wahida said...

semlm saya masak sup ikan merah....apa kata akak buat sup tu petang ni...hehe...

Kesuma Angsana said...

alhamdullillah kan dah hari 3 pown !

e_ja said...

selamat berpuasa dan berbuka kty..juga selamat bertarawikh..:)

ALoNa CintamaniszLite said...

Alhamdulillah lah Atty dianugerahkan anak yg senang bangun sahur, sng belajar puasa..
Mcm sy jgk lah..lepas semua dari umur 5thn start pose abes...dan boleh dipercayai dorang tak pose yang yok. Korek idong pun takut batal pose, hehe..

Atty:-kakak dh masuk poli...motor dia sape guna??

Dee said...

selamat berpuasa kty..smpi pucat fir? mesti main byk kot..sian dia..harap terus bertabah puasa...

eita said...

salam kak atty..
tahniah firdaus dapat puasa dengan baik.

CuTeMiUt78 said...

alhamdulilah senang ya kty.. mirul thn ni pun dah mula berpuasa... alhamdulilah gak.. dia nak gak berpuasa

wantie said...

Alhamdulillah.. selamat kita menyambut puasa dengan jayanya.

hmmm.. dah 4 hari kita berpuasa. Amirul pun dah sekeping T tengok. puasa jugak dia walapun demam. sian..

etiey.com said...

selamat berpuasa kak :)

Has said...

bagus Fir, anak sy dah tuang pose 2 hari...sejuk abis bdn2 dia..x bertenaga. sahur air je..x lalu nk mkn.