Jun 4, 2012

Semoga yang terbaik

Aku tau saat ini si akak confuse kot..
dia dapat tawaran ke politeknik dalam bidang yang dia suka pada mulanya 

Apa pun , semoga akak buat keputusan yang terbaik
kalau still confuse , buatlah solat istikarah
Kalau hati still tak tenang..solat , solat..supaya hati mu senantiasa tenang.

Mama pun tak terlintas langsung nak check benda tu tadi 
Tertiba je tangan gatal nak cek..

gambar kat atas tu masa kitaorg jalan2 perabih duit hari sabtu kat BTS 
Bila tengok baju kat BTS ..semangat nak kecik kan badan , membuak2..apa taknya baju semua size comey2
dah lah murah2..tapi nan hado size utk org gemuk mcm haku..sedih..huhhuhuu..sakit hati..

 Hari jumaat berpink..
sebenarnya sepanjang minggu lepas aku santai je kat opis 
pakai jeans + tshirt.ate tak sempat nak iron baju , sbb tiap2 malam bz

hari jumaat baru ada kesempatan berbaju kurung 
tudung dihadiahkan oleh my sis sempena besday..
tima acih adik..


 Harap2 ler kalau ada dealer fareeda ke nak suh aku jadik model tudung..
alangkah baiknya ..dapat ler merasa pakai tudung fareeda..kuikuikui..mimpi le kome..

sedang menghitung hari nak g vacation
semalam jumpa kawan2 yg 1st time aku kenal seumur hidup
alhamdulillah diaorg semua satu kepala.



14 comments:

wantie said...

ecewah.. betul kata akak tu, kalau jadi model tudung semua fesyen tudung leh pakai. boleh la melaram sakan.

Aida78 said...

salam semoga kak buat pilihan yang terbaik untuk diri dan masa depannya...

Has said...

yang terbaik utk Akak

mamyharraz said...

cantik tudung kty pakai.
sy pun kalau malas nak iron baju..pakai sarung je ikut dan..kadang mecing tak mecing pun belakang kira ;P hehe

Gieyana said...

Moga yg terbaik utk si akak comeyy!

Haizz! Cantik lak tgk Kak Ty pakai Fareeda..hope da budget utk beli Fareeda selai buat pakai raya..kik kik..:)

lieyalatif said...

comey kak ty ngan anak kak ty....saling tak tumpah rupe...mmg anak mak heheheeh.....insyaallah semoga akak berjaya dlm jalan yg dipilihnye.....sejuk perut kakty akak berjaya melanjutkan pelajarannye....harap2 anak lieya pun nanti ikut jejak langkah anak kakty....

Neeza.Areef said...

poli pun ok kty..terpulang pd akak wat piihan..nk teruskan form 6 atau masuk poli

eMMe said...

better amik Poli...kalo pilihan lain kolej swasta, tak digalakkan la...tapi kalo Kak ty leh support, takpe..tetau je la.. yuran pengajian nye mahal..banding Poli, coz saya budak poly,heeee~

Ietams said...

dah mcm adik beradik je tengok kak ty dgn anak

Dee said...

betul tu..akak kena solat istikharah..moga diberi petunjuk yg mana terbaik utk dia..tp kalau masuk politeknik..peluang utk kerja di gomen lebih mudah kot..

rasp said...

agate ritu tu pun i soh buat istiqarah....
last2 pilihannya uitm yg jauh tu...
yg dekat ditolaknya....
takpe i redha asalkan dia nak belajar...
smoga akak pun akan dapat petunjukNya....

sis, kalo dpt undangan jadi model fareeda...
rekomen i jadi model fareeda gak k hahahahahahaha....

Sidratul Muntaha said...

happy vacation kak atty
tuk akak..
klu nka tgk prospek keje and long term sambung belajo senang
ayu suggest baik amik kat politeknik
boleh jdi lecturer disana semula and sambung mengaji
klu nak procpect academic and nak jdi Dr phd..
better local university
all the best tuk akak

juelee said...

bestnye ada anak pompuan, leh ajak shopping sesama.. iskkkk jeles ai tau..

all the ebst tok akak, yg penting bt decision terbaik..

Irfa said...

sama la..bila tgk baju lawa tiba2 rasa nak kecikkan badan.huhu
entah bila la