Jun 28, 2012

Bersangka Baik


10 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

betul2...

Sidratul Muntaha said...

indeed...

Rasp said...

Dia Maha Mengetahui......

fiza said...

Betul tu kak.

eMMe said...

cuba baik2 dengan sume org...

tapi amat mudah utk bersangka buruk terhadap org lain...

apa pun..sentiasa lah menjaga ikatan persahabatan selagi kite mampu memeliharanya...

wantie said...

betul tu. dulu kan ada la kawan t ckp. you are the way you think. Maksudnya kalau org tu ckp yg pedas pedas then kita bersangka yg benda tu lawak dia akan jadi lawak.

Tapi kalau org ckp lawak & kita sangka org tu dok perli kita maka akan jadilah perkataan tu sebagai perli.

sebab tu la kan islam suh kita sentiasa bersangka baik.

hubby pun selalu advice cam tu kat T

mamyharraz said...

setuju sgt :)
Insyaallah bersangka baik hati akan tenang selalu :)

lieyalatif said...

betul tu kak....kene positif thinking selalu...

tapi lieya ni susah kak ty...musti ade syak wasangke gak sikit2 huhuhu....

Neeza.Areef said...

elok bersangka baik nih
tp skang org salu ckp 'sangka baik je lah' tp gaya ckp dah tau dah sangka buruk

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.