May 2, 2012

Hujan lebat..sana sini accident..

Kejadian fresh dari ladang
tadi lepas balik , lunch dengan si akak..arinie konon nak diet..taknak lunch..
udahnya perut berbunyi gak mintak di isi

lepas hantar akak balik ofis dia, aku pun nak balik ofis aku..
sekali amik..semua perlahankan kete
rupanya lorong sebelah sana ada accident..ye lah ujan pun lebat..

ada 2-3 bijik kete ternaik..terpusing..semua ter ler..mengakibatkan accident..dan jem

Hujan lebat ni , pada sapa yang memandu..
hati-hati dijalan raya.


10 comments:

wantie said...

ya la, tadi pun hujan lebat kat sini masa lunch.

biasa la kan bila hujan jalan jadi licin, sesapa yang laju memang menggelongsor je bila brek menggejut.

Cik Wanie Ghani said...

paling x suka bila tgk xcident,
wanie masih fobia,
hurmmmm

mamyharraz said...

Ya Allah..ngeri.
semoga mereka yg terlibat dlm kemalangan tu baik2 saja.

ct rahani said...

betul la kak.. sy pun kdg takut gak nk drive time2 ujan lebat tu.. tawakkal jelah kan..

ALoNa CintamaniszLite said...

nau'zubillah..mintak dijauhkan lah..
Yelah, ujan2 ni mmg kena hati2. Pemandu kete jgn ler ingat tayar kete tu elok berbunga lagi..terkadang tak perasan dh hampir botak, hehe..
Sedangkan kete baru yg tayarnya berbunga tebal pun 'jadi' jgk..hmm

Gieyana said...

Kena hati2 klau hujan kan..jalan licin..

Softtouch [Hanim] said...

musim hujan skrg kan...hati2 lah bwk kete..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

salu extra hati2 kalo drive time ujan ni..
tp mlm td drive dr KL- KT, ujan gak.. asben syokkk aje tido sebelah, kite yg drive ni ngantok thp gaban dh...

lieyalatif said...

semalam mmg agak teruk ujan kak....takut2 lieya bawak keter nak balik amik mia semalam.....

Zie Madini said...

kat kch semlm hujan lebat giler...huhu. thats y time hujan lebat jgn speeding kan. nnti accident ler jawapnya kang..huhuh