May 28, 2012

Baling2 Coklat dan jajan

Aktiviti kenduri semalam , my cousin yang perempuan tu 
sebenarnya gambar ni cilok kt fb cousin aku 
aku kelakar , yg kiri kanan perantin ..tolong lempar jajan jugak ..hover dari pengantin.
Acara lempar2 jajan , gula2 ni dah macam tradisi our family 
bukan apa ..saje je nak meriah kan suasana , 
di samping happy kan kanak2 muda dan yang tua pun nyibuk sekali 



17 comments:

mEiZ SHA said...

heheheh ninie kawen pon ada baling2gule- ni kak, siap lekat duit lg kat gula2 tu sumer..:)

seronok..;)

Neeza.Areef said...

hahaha
yg bkn pengantin hover balingannya ek kty..

ALoNa CintamaniszLite said...

Atty, baling cekelet gula2 takpe lg Atty..
Tp sy penah tgk tau...baling duit syiling utk kanak2 kutip. Budak2 mmg seronok tp tu lah..mcm tak best laa...baling2 duit. Kalo bg serah kat tangan sorang 50 sen pun ok, kan..nampak sopan..ngee

wantie said...

best noh wat aktiviti cam ni. budak budak mesti tunggu saat saat ini.

eMMe said...

mmg meriah sis! selamat pengantin baru kat ur cousin sis! n slamat dpt sepupu ipar, hehehehe...

[-suziey-] said...

hahahah amik feel pengantin tu..tu yg hover sket..ekkek:D

Nurhayati said...

teringat masa yati kawin.
sama la adat johor
mesti ada baling gula2 plus duit syiling... hehe

Dee said...

family dee pun suka buat gini..meriahkan..

lieyalatif said...

OO KALO kat kampung lieya rajin lempor syiling kak...berebut budak2 kutip...mmg meriah laa dieorg menjerit2.....

sonok plak tgk hah....budak2 berebut ramai2 lak tu hehehehe....

Puan tia said...

dulu kita mase budak2 ade je org baling camni berlari cam hape je berebut2..bila xdapat nak nangis..muahahahahaaha

erienz said...

best betul buat acara mcm ni..

Zie Madini said...

Bestnya acara ni. kalau zie ada...zie yg paling over rebut dgn budak²..hehehe

ct rahani said...

sonokkan baling2 coklat/ jajan ni bagai.. meriah gitu..

mummysya said...

samalah kakty, sebelah mama org JB baling duit syiling. usah anak2, mak bapak berkejaran

nabilah_2908 said...

sama lah..family sy pun suka buat acara macam ni...ada gula & duit syiling sekali.. :)

bukan budak2 je seronok..mak budak..bapak budak pun join sama..hehehe... :)

zh-ena said...

tradisi yg sama jgk di rumah sebelah hubby.klu ada kenduri kawen confrim ada acara baling gula2 nie..bdk2 suka tau

Kesuma Angsana said...

selalu tgk org wat cam ni waktu wedding.. salam kenal. n dah follow u