Apr 24, 2012

Tak payah dah pakai baju sukan

Semalam lepas ambil firdaus dari sekolah
sampai dalam rumah , firdaus cakap ngn mama dia

mama nanti hari jumaat fir pakai baju sekolah biasa je..
maknanya dia cakap takyah pakai baju sukan

aku pun pelik dan tanya balik , kenapa pulak cenggitu..
cikgu tak nak kasi jasmani ke..sebab sekarang asyik ujan je petang

pic credit to google

Bukan sebab tu firdaus cakap
cikgu kata , kitaorang tak boleh jasmani selama sebulan
sebabnya ada seorang rakan kelas fir tangan dia berjahit, sebabnya masa jasmani aritu , ada yang tertolak kawan, dan sebab kes tu semua orang tak boleh jasmani..

Mama cakap ngn firdaus..tu lah..
lenkali jangan ler tolak2 , ke lasak2 ke..
firdaus jawab..bukannya kawan dia tu sengaja..tak sengaja pun..

Apa pun kesian ler budak2 lain yang nak jasmani..asyik belajar pun tension gak.
dulu firdaus tangan patah pun tak jadi halangan dia nak jasmani..

Tapi bila fikir positif , ada ler sebab kot cikgunya kan..
Kalau fikir negatif..cikgu tu malas kot..
hahhahahhahaha..tapi sian budak2..


16 comments:

POSH76 said...

sian bebudak ....tp asik belajar pun bohsan..

Neeza.Areef said...

smpai kna kuarantin 1 kelas x senam..aik..jgn mcm2 cikgu..hehe

♥cikmOt♥ said...

haah...kesian pulak kat budak2 kan...
tapi maybe cekgu tu ada sebab tersendiri kut...

positif thinking..hehehe

lieyalatif said...

tu le kak...sian kan...sebenarnye bagus subjek jasmani ni...takde la budak bosan dok dlm kelas jek...at least beriadah la jugakkan.....

tapi ingat lagi, dulu mase lieya sekolah paling tak suke subjek jasmani ni sbb mls nak salin2 baju....tapi sekolah mia skrnag senang, kalo ade pj terus pakai baju sukan tu sampai ke petang....tak yah tukar2 baju dah...semua sekolah dah buat camtu kot kan kak....tak mo menyusahkan budak2....

ct rahani said...

sian bdk2 yg nak jasmani tu.. x pe la klu utk kebaikkan.. x lama pun sebulan jer kan..

rasp said...

iye lah sis...
kesian kat budak2 yg lain tu...
mesti bosan kan...
sbb masa jasmani lah nak 'release tension' gitu...

wantie said...

budak budak kalau time PJ memang aktif. Amirul pun sama. kalau pakai baju PJ tu time pergi cantik je. bila balik karang, baju dah mcm belacan.

siap duduk atas line hitam kat tengah padang tu. mcm nak tercabut bahu ni dok menyental.

keaktifan budak budak ni memang terserlah.hahaha

zh-ena said...

ena dulu mmg tak suka jasmani..sbb nak kena tukar baju semua bagai

ALoNa CintamaniszLite said...

Tu lah..sepatutnya takleh wat mcm tu. PJ kena teruskan jgk cuma yg bermasalah tu kena rest kat luar padang laa..
Kot dok dlm kelas bising2 kang...dorng jgk kena marah...camno??

Zura said...

kerana nila setitik abis susu sebelanga...

mamyharraz said...

kty..sy syak cikgu guna alasan budak tu jd jasmani di stop kan heheheee

eMMe said...

ala...tak best tak tak de PJ selama 1 bulan, lame tu... bosan la cam tu.. kene main aktiviti indoor lak la cikgu!

wahida said...

sebenarnya cikgu tu yg malas...haha...

Ms.Lilies said...

time sek dulu pj la yg ditunggu2

Syira Qahira said...

salam...

adakan je PJ tu, tp y sakit tu duduk tepi tengok je...hehe

Softtouch [Hanim] said...

cam tu plak xboleh pj...

dulu kan kak sy xsuka pj tau...sy pun xtau nape..leceh kot nk tkr2 bjc