Mar 20, 2012

Separuh hari di Hatyai

Sebenarnya kan , aku kan tidak ada mood sangat 
tapi kang kalau tak hapdet..nanti kelupaan ..
jadiknya nak letak tajuk pun adalah sengal2 sikit 
tak kesah ler tajuknya apa..

Masih di Hari 1st di Hatyai 
Kalau tadi kami ke Nora Plaza , tmpt menjual barangan kulit 
Kali nie kami ke kilang Gajus ,
 tapi bukan gajus je ada jual ,
 macam -macam pun ada jual 



pes tomyam


Kat sini ada peristiwa kelakar ,terjadi ..
citernya lebih kurang begini , tu kan ada moto jual buah 
kat Hatyai ni memang banyak orang jual camni ,samada jual buah ke , aiskerim ke 
Buah mangga nya , sedap tau , lepas tu banyak pulak tu 
Hanya 20bhat , yang sorang kakak ni pun kasi ler 20 bhat , lepas tu dia dok tunggu 
balance lagi, ye lah dia ingatkan 20 bhat sama ngn rm20 jadi ada balance lagi rm18 hengget
Kelakar sangat , dah le mcm itik ngn ayam bercakap 

Nasib ler ada member yang perasan , apa ler yg digaduhkan kakak ni ngn peniaga buah mangga tu .

Dari Kilang ni kami terus Check in Hotel 
Masa tu sekitar pukul 11.30 am waktu kita 
atau 10.30 am waktu Thailand

Masa nak Check in hotel pun ada kes gak jadik..

6 comments:

POSH76 said...

gajussss hatyai sedap wajib beli....mmg confius duit THB ni...

wantie said...

hahaha... lawak lak citer tu.

bestnya. borong gajus sakan le ni.

Lina said...

emmm kilang gajus ni pun x pegi...ye lah lain penganjur lainlah dia punya aktiviti

ALoNa CintamaniszLite said...

sy suka bc travelog ni...akan tunggu apdet atty seterusnya, hehe..

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya gajus...sy suka..pes tom yam tu kty beli x?

Umi_Aliesha said...

murah tak pes tom yam tu...