Mar 28, 2012

Khlong hae floating market

Tepat pukul 4.30pm camtu
semua pun dah ada , tapi ada jugak yang taknak pergi 
sebab kepenatan , rugi ooo tak pergi Floating market nie

kitaorang ikat perut dari lunch hour ,semata2 nak makan kat Floating Market
Kalau dari Town Hatyai naik tuktuk tu 
Hari tu diaorang offer aku ngn ekin 700bhat, bersamaan rm70, satu tuktuk muat dalam 8 orang 
boleh ler share-share kan ,dia akan tunggu kita jalan2 area situ dalam masa 1 jam 

Tapi aku dan lelain , driver bus kitaorang ler yang bawak..janji 1 jam..tapi ada jer manusia yang jenis 
tak makan saman..tiap kali kita dah tetapkan waktu..tiap kali tu juga ler telinganya hilang, 
dah ler kitaorang ada dinner malam tu , 

Sampai sana dalam pukul 5.30 pm..dah ramai umat manusia rupanya 
Apalagi mata dah rambang nak pilih makanan, perut yang lapar bertambah lapar
Makanan kat sini , murah-murah lepas tu bigportian, memang sangat puas hati , harga makanan sekitar 20-30bhat je, memang kenyang ler makan..tapi kenangkan malam nanti ada dinner..jadik simpan sikit untuk malam karang pulak..

Layan gambar 



Telur burung puyuh

 ulat-ulatan

 floating market

 me


food ni kan dia mcm kuih kacang, lepas tu disalut jadi warna2 gtu

 bekas minuman, beli air terus dapat bekas nie
 paling suka beli fish ball, crab ball mcm2 ball ada jual, peniaga tu pun cute je,sos dia mmg terbaik manis2 + pedas ,masih teringat2 lagi kesedapan sos dia, memang terbaik, ini yg banyak kitaorg makan
cara membuat pembelian





bekas doraemon


otak2 crab,sedap + pedas, mesti cuba
 mihun sup


sushi

 ikan keli bakar..pun sedapnya lah
apa lagi, beli tapau bawak balik otel, kalau kat hatyai town 50bhat=rm5


Memang besh ler pegi floating market nie, tak rugi

 Tapi kitaorang punya group ni tak pergi lak icedome
tempat tu besh jugak benarnya
ada yang pergi sendiri naik tuk2
tapi pikir ongkos pun makin susut, jadik aku dan ekin pun tak pegi







rasanya kat malaysia pun ada je tempat ais2 nie kan
maybe nextime le pulak..
ye lah kalau semua tempat dah pergi
nextime dah takde rasa nak datang lagi kan .


gambar ciluk dari fb yang pergi ke icedome
Masuk sini kalau pakai duit kita rm30 .

 




































17 comments:

Nana said...

wahhh bestnye kak
tingin nak g sini
nth bile sampai

POSH76 said...

bessnyer sis floating market...kempunan sgt pi hatyai tak singgah kat situ....

lieyalatif said...

menarik kak ty!! selalu tgk kat tv jek..... meriah suasane pasar air die kan kak ty....

kak ty berani gak snap pic ulatan tu yeak ...kat situ femes kan menu tu huhuhu

mamyharraz said...

floating market menarik sgt..bekas minuman tu terus dpt kt kita mmg bestlah..teringnya nak sampai ke situ.

Neeza.Areef said...

kty x try ke ulat-ulatan tu..wakakakaka..
comellah cwn doremon tu..bestnya siap dpt trus klu bli air cwn tu..
tp cam scary skit ye kty mkn kt floating market tu sbb kayu je kan tapaknye..
bila aku nk g plak nih

wantie said...

wuhu best nyer tengok float market tu. teruja mcm nak pergi je.

mesti banyak membeli belah ni.jelezzzzzzzzzzzzzznya ai.

the kecik said...

sya mcm ternanti-nanti update kak atty psl hatyai ni! ehehe. sbb jarang baca org gi jalan hatyai, nampak besttt je. yg makan2 tu yg penting tu. hehehe

beli tiket aa tak? skang ada promo

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cun-cun lak org yg menjual....ehehehe kreatif dan sgt laaa unik.... besh laaa...

atty's said...

@MYA EL QAYREENA AZRYAN

kty aritu g ikut rombongan , kos pergi tak smpi dlm rm150 je..sbb separuh lagi ada sorg datuk sponser..kira murah banget.lagipun menumpang orgnya rombongan jer.

lily lotus said...

bertuah kakty dah dapat jejak kaki kat sini :)

NzA said...

wah tetiba tgk atty kt Hadyai la..best3X.....sy p last year ttp xsmpt jejln sgt..anak2 dh penat....ttp kalau p sana mmg kena p floating market cz sgt2 unik..yg xthn tgk deretan kedai jual spesis serangga sbgai jajan..siap depa bubuh perisa lagi......ngee....

rasp said...

sis me tak pernah ke sana...
nie soklan jakun@bodohsss nie...
camne nak tau food tu halal ke tak ek...
ke makan asalkan seafood or veggie gitu?

Softtouch [Hanim] said...

bestnya.....mcm2 ada ye kak kat floating market tu...yg pnting murah

atty's said...

@rasp

macam kat floating market tu , kita boleh tau itu halal or non halal sbb dia mmg ada letak signboard , lagi pun dia org letak asing2 halal food & non halal

kalau kt town lak , better beli dgn yg pakai tudung , jdk kita tau dia islam .

ALoNa CintamaniszLite said...

camtu pemandangan dari jaoh pasar terapung ni, ye..hehe..selalu org dok amek gambo dekat2 aje.
seronok gak gayanya..tp atty ni asik makan pulut aje...ish..ish.

adenium said...

menarik jer nampak ... arituh terlepas peluang nak gi... bila lah pulak nak gi nih.. heheh teruja plak..

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya......