Mar 13, 2012

Keadaan Firdaus Terkini

Alhamdulillah tangan firdaus dah 99% pulih
dah tak perlu nak balut-balut lagi 
cuma firdaus macam tak yakin yang tangan dia dah elok
jadik kami pakaikan dia dengan benda kat bawah ni , bagi menyokong tangan dia supaya tak terjadi 
perkara yang tak diingini, 
firdaus pun lebih berkeyakinan bila pakai benda ni , kalau ke sekolah atau keluar rumah 
dalam rumah jer dia biar tangan dia betul-betul free



Firdaus pun dah baik dari demam
dah ada selera nak makan

Pagi tadi sebelum ayah dia pergi kerja

Ayah dia tegur : eh , ayah tengok perut fir dah maju ke depan jer

Firdaus ngn muka bengang : Mama lah salah ,hari-hari masak sedap,..camne fir tak gemuk..fir tak kasi mama masak..tapi hari2 mama masak.paksa2 fir makan..

Mama masa tu tengah siap2 sarapan untuk si ayah..

Mama : eh mama pulak yang salah ,abis takan ler mama nak bior anak mama kelaparan kan !

Macam-macam..hal..


12 comments:

mama tisya said...

perut dh maju ke dpn..mama masak sedap..hehehe

smoga fir bertmbh2 baik

wantie said...

ye la kan, dah mama masak sedap sedap mesti berselera fir makan.

ala... fir muda lagi, perut tu maju ke depan sikit jer. risau tul dia. takut gemuk ek....

POSH76 said...

bagus gak alat tu...pandai fir yer salahkan mummy tapi mmg betullah masakan mak mmg terbaek...takper fir bukan gemuk pun tough jer hehe

Gieyana said...

Syukur Fir dh sembuh although x sepenuhnya..get well soon k..

Neeza.Areef said...

itu lah kan kty..msti la kita nk tgk anak kita mkn masakan kita kan...

alhamdulillah fir dah pulih dekat 100% dah tu kty...lega kan

mamyharraz said...

Alhamdulillah.moga fir cepat2 pulih seperti biasa :)

Lya Colours said...

haha takpe perut maju tanda senang hati. hehe

Rtp Farra Arisha said...

alhamdullilah jika begitu. hehe most children love to eat aite. so it's more better jika kita galakkan mereka makan banyak, i mean makan banyak secara teratur! :)

P/S: sis, jom dapatkan segera rainbow al-quran sebelum ianya kehabisan stick. :)

nabilah_2908 said...

hahahaha....sama lah kita Fir...

salahkan mak kita masak sedap2..hehe.... ;)

Zie Madini said...

kesian fir. asyik sakit je dia kan. semoga kesihatan for semakin membaik :)

sW33tdARLiNG said...

hahahhaa amboiiiii salah plak erkk dapat makan sedap2...

ALoNa CintamaniszLite said...

takpe...besar2 fir ni maju ke depan perut tu nampak comel, hehe..
dh besar2 nanti pandai ler dia kontrol kan fir..hihi..

Ank sy si akiss tu tulangnya terkehel masa main bolajaring. Minggu depan check & xray lg..harap2 ok laa. Skang pun jari kelingkingnya tu leh dibengkokkan dh wlpn masih tak mcm sebelumnya.