Mar 27, 2012

Hari ke 2 di Hatyai Ke Honey House & Samila Beach


Pagi-pagi seawal pukul 10 semuanya dah berkumpul kat lobi hotel
tunggu driver bus ngn TA ,kitaorg
Untuk hari ke dua ni , kitaorang akan ke Samila Beach 
Tapi sebelum tu kita ke Honey House

tengok kilang madu 
siap ada ceramah pasal kebaikan madu , tapi tak beli pun..
Dapat lah rasa madu percuma

Budak yang kasi ceramah dalam bahasa melayu , bunyi kelate skit

Pulau ni perkampungan nelayan 
Pulau dipanggil Pulau Buaya 
kalau nak ke Pulau ni , naik feri lebih kurang mcm Feri kat Pulau Pinang tu
boleh bawak kereta naik ,cuma dia kecik je sikit

Ini bukti kami berdua di Samila Beach
Itu ler teman aku sepanjang di sana
Kalau anak aku sikakak takde.
dia leh je jadik ganti


Gambar yang aku tangkap nie
kat kepala naga, ekor ngn badan dia kat tempat lelain
jauh gak jarak 3 anggota badan naga nie
tapi sebab panas melampau, tak kose nak bergambar sangat

Anggota Tengah Naga

Bergambar kat Pantai Samila
Cocer time ni panas ya rabbi..pasir tu pun panas tau..
berkerut2 muka snap gambar

 Atty & duyung
Nak naik dekat2 ngn duyung tu
batu tu pun tersangat panas

 atty & ekin

sebab cocer sangat panas, apa lagi cuci tekak ngn air kelapa 
dan eskerem yg jadik kegemaran kitaorang sepanjang berada di Hatyai

Harga aiskerim ni 25bhat
ada pulut,ada roti ada mangga+kacang, coco di nata

Balik dari Samila Beach, Bus kitaorang hantar 
kitaorang dekat dengan pasar besar 
sesiapa yang belum lunch boleh pergi makan 
sesiapa yang nak soping , boleh continue soping

Macam2 ada kat dalam nie
Bangunan nie terbahagi kalau tak silap 3 bahagian
naik lenguh kaki kitaorang, sampai main seret2 je kaki 
sebab tak larat jalan 

Di sebabkan pukul 4.30 nanti kitaorang
kena berkumpul lagi di lobi hotel
sebab akan ke Floating Market pulak 
Jadiknya bergegas balik Hotel, sebab tak larat jalan 
kitaorang amik tuktuk dengan bayaran 20bhat sorang 

merasa jugaklah naik tuktuk sepanjang berada diHatyai


Sampai hotel sudah pukul 4 pm
sebenarnya kitaorang penat ya rabbi
Tapi sebab nak ke destinasi seterusnya
gagahkan jugak diri nie
ye ler . kita tak tau bila lagi ler nak sampai tempat orang



13 comments:

POSH76 said...

bessnyer pi hatyat kempunan nak kesini...santekla the view

wantie said...

dalam banyak banyak benda yg di snap tu. gambor eskrem tu juga yang wat leleh ir luir saya....

memang sedap.....

eLLy said...

wah bercuti cuti Hatyai gitu

mamyharraz said...

terubat rindu kt hatyai bila baca entry kty :)pernah kesini tahun dulu..

ada lg duyung tu kan..tp pantai dia mmg best..cuaca panas dpt hirup air kelapa yg sedap tu mmg best.air kelapa kt sana sedap semacam kan kty. :)

lieyalatif said...

sedapnye kak tgk aiskrim tuh....ish bile la dpt gi melancong kesane ni heheehehe......yg syok gi sane jurang perbezaan bahasa tak ketara sgt kan kak...

Lina said...

bestnya...byk lg rupanya tempat menarik kat hatyai tu yer...kene pegi lagi gini nampaknya hehe

Neeza.Areef said...

dr jauh gambo tu cam akak
klu kty x xplain mau aku igt akak td..hehe..

jauh bebeno badan naga pecah 3 tu..npk panasnye kty..mau kty pijak pasir tu melecorrr tapak kaki!

eMMe said...

best nye jenjalan kat Hatyai, tak penah sampai lagi..huhuhu...

Cho Zila said...

hatyai.. rindu nak gi sana... sebab dulu2 takder lagi floating market ngan yang snowtu..

ALoNa CintamaniszLite said...

nampak muka atty tgh tahan panas terik tu, hehe..

Dee said...

kty..dlm itinerary ada masuk tempat2 ni utk dilawati..tp dee takleh pegi lak..takut clash ngan minggu setiausaha kt opis..takde rezeki..next time maybe..

panas betul eh kty..kalau dee pun mesti tak larat..

rasp said...

ikan duyung tu mmg pemes kan sis...
harus bergambar kat situ tu...
tgk dlm pics pun terasa bahang panas nye tu...

Softtouch [Hanim] said...

mcm akaklah muka kwn kty tu...haahlah panas..kalu sy kat situ mesti sy cair..ehheheeh