Mar 30, 2012

Dinner di Salma Restaurant

Lepas balik dari Floating Market
Solat Apa semua , terus siap2 nak gerak pulak ke Salma Restaurant
salah satu kedai makan yang halal di Hatyai
Itupun kitaorang dah lambat benarnya 
Penat tauke restaurant tu tunggu..ye lah kitaorg dah booked semua hall bawah..
risau dia kot kitaorg tak datang ..


 tomyam puteh
Kailan ikan masin
 siakap 3 rasa
Alhamdulillah kami kekenyangan malam tu 
Thanks pada ketua group cik tommy

lepas makan , ronda2 lagi hatyai town
buat kali terakhir, padahal kaki dah tak larat
seret-seret je..sambil menikmati malam di hatyai

Tapau lagi doyan pulut


esok tu , pukul 11.30 pagi semua dah berkumpul di lobi hotel
memasing dah tak sabar nak balik nak jumpa family memasing 



Lepas tu sampai imigresen  kat Danok ,chop pasport

lepas chop pasport, ketua group 
kasi chance last soping kat Danok
Nak makan ke apa ke..untuk last time

Aku pun apa lagi tak lepaskan peluang 
beli lagi pulut ayam 
jajan2 utk bawak makan dalam bus 
 Harga pulut ayam nie 
tengok size ayam dia jugak , macam size ayam yang dalam gambar tu 
baru rm4 je..pulut dia ada letak bawang goreng 
rasanya memang mabeles, kat Danok ni boleh je berurusniaga dengan menggunakan duit kita
Dan kebanyakan peniaga boleh je berbahasa melayu


Kat Danok ni juga ler ,ada yang soping last time
abiskan duit bhat yang ada 

Settel semua , urusan , kami pun gerak balik ke Malaysia
Alhamdulillah kami selamat
sampai di Kuala Lumpur sekitar pukul 10 pm

Sepanjang Berada di Hatyai
apa yang aku paling suka adalah bab makan2
yang lelain rasanya takde beza sangat pun dengan negara kita
Cuma aku suka sangat pergi farmasi ngn 7-E.
rasa mcm semua barang dalam tu murah jer

Tapikan sebenarnya , kami banyak diganggu oleh seseorang
sepanjang kami berada di sana..
itu nanti , lah aku up citer kalau kerajinan

Insyallah satu hari nanti harap aku nak sampai lagi
bersama family tercinta pula .




13 comments:

eMMe said...

Kak! syok la gi Hatyai, Danok
huhuuu... sedap tak makanan kat sane?
mesti sedap kan.. esp. tomyam dia, huhuhuh...

wantie said...

kata orang pulut kat siam ni sedap bangatttttttttttttt. nak try la kalau ada kelapangan.

dari kh saya nak ke sana dalam 2 jam gitu jerk. Tapi tak pernah sempat nak pergi. hehehehe.

nak tau jugak sapa la yg dok ganggu korang tu.

lieyalatif said...

kakty, lieya terliur tang pulut ayam tu kak....pelik plak kan...tapi sure rasenye sedap ...ni yg syok berjalan kat negara org ni dpt cube makanan dieorg n tgk budaya dieorg.....

Neeza.Areef said...

femes tul pulut duyan kt sana ye kty
sape la yg gangguan tu..ada org nk himpit2 kty ngn ikin ke

Miss Neddy said...

Best nyerr pegi holiday kt Hatyai. dah lama teringin nk pegi.. tapi tak pegi2 gak.

Rinna said...

Seronoknya berjalan2 ke Hatyai.. Cantik2 plak tuh tempatnya.. :)

Softtouch [Hanim] said...

sy tgk pic pun sy tau mknan dorang sedap2....sy oun nk smpai sana jgk..insyaAllah

ALoNa CintamaniszLite said...

wah...ketua rombongan yg paham tujuan rombongan ni best ye..hehe..
kat danok pun leh singgah perabes duit lagi tu..ngee

juelee said...

kat thailand makan mmg sodapp... pedas menyenggat hehhe dulu masa kat krabi saya suka gile ngan pancake die dan tomyam semestinya.. iskkkk rasa nak g lagi lak.

Sidratul Muntaha said...

sape yg ganggu akak tu?!
up citer cepat..

Pepel BoNda AmaNi said...

akak tau...eida skali jerk penah try pulut ayam...kat kampung dedi diorang....

Ietams said...

seronoknya tengok..
gamabr makanan tu semua nampak menyelerakan

POSH76 said...

hatyai mmg makanan semua sedap2 tapi la ni dah tak berani nak pi sejak kess bom tu!!