Mar 21, 2012

Check In Hotel@YongDee Hatyai

Lepas dah pergi melawat kilang gajus , Nora Plaza
Masa untuk Check In hotel , untuk rehatkan badan , mandi manda 
Nasib dapat Check In Awal sekitar pukul 11 am
Masa nak check in ,aku ngn teman duk diam2 je
mana bilik diaorg nak kasi , kami redha
dengarnya kami akan berkongsi bilik
satu bilik 4 org , memula cuak gak
sebab bukan ler kenal benar ngn lelain tu kan
kata menumpang jer
Memula memang kami kena kongsi bilik ngn orang lain
dah masuk pun bilik tu, sekali ketua kumpulan call pulak
suruh tukar bilik , adeh..bengang jugak mulanya
tapi alhamdulillah , berkat sabar ,diam jer , tak banyak bunyi
rupanya kami dapat bilik just kami je berdua
lagi syiok.tade orang luar..aman damai






Untuk hari pertama , aktiviti bebas , sukati korang ler nak pegi mana 
Hotel YongDee ni rasanya 3 bintang jer , harga pun berpatutan sekitar rm70 satu malam 
dekat ngn pusat beli belah , ngn kedai makan islam , ngn tempat soping komplek
dekat jugak dengan gerai2 tepi jalan yang jual buah2 , pulut durian ,mangga ,ayam semua 
Turun je hotel semua depan mata , soping compleks sebelah je 



Satu masalah yang timbul 
sampai je Hatyai , line handphone elek 
jadiknya aku g beli simcard diaorang ,
dengan harga 450bhat = rm4.50
aku beli kat 7-E jer , dalam simcard tu ada kredit 15bhat=rm1.50 je 
jadiknya tambah lagi 60bhat=rm6, tu pun laju je makan duitnya 

Lepas settle semua, rehatkan badan kat hotel ,mandi manda 
Baru nak pergi lunch , 
Tapi aku g berdua je ngn teman aku tuh
Di mana kitaorang lunch?
 makan apa?

next entry pulak.


8 comments:

mEiZ SHA said...

x penah lg sampai hatnyai kak..:)

cheqna said...

wah...sakan jalan2 ni kakty =)

*SiRibenMerah said...

fuhh.. mcm best je neh trip g hatyai..

~ Lady ell ~ said...

best kak ea ke hatyai...bukan fmly trip ya.

lieyalatif said...

seb baik dpt sebilik berdue jek kak...tak selesa jugakkalo sebilik ngan org yg kite tak kenal kan ....

ALoNa CintamaniszLite said...

menumpang trip org ek?? patut ler byk info dirahsiakan, ahaha...

wantie said...

memang tak best la kan kalau kena kongsi bilik ngan orang yang teak kenal. mmmm.. pas ni nak pi makan makan ek..

nak tengok le photo makan makan. mesti berselera. sebab org ckp hatnyai is food heaven

Softtouch [Hanim] said...

bestnya..bilik besar tp murah pastu semua ada dpn mata