Mar 19, 2012

Apa lagu Thai nie

Episode bermula bilamana satu hari tu aku lepak Grato ngn my boss
Meeting..lah sangat di malam hari ..sambil makan steak 
Sambil Makan , tertiba aku pelik dan sangat pelik 
Kenapa kedai ni dok pasang lagu Thai ..sangat ler pelik..
Macam aku berada kat Thailand lak rasa.

Abis makan, dalam perjalanan pulang
Ada ler awek ni kol aku 
Ajak g bercuti 
dan tempat yang aku pergi adalah Hatyai Thailand

Kadang2 kita tak sangka rezeki kita
Macam aku, benda ni langsung takde planning
langsung tak terfikir untuk aku pergi pun 
takde dalam list aku nak jejak

Tapi kalau tuhan dah kata yang aku sampai
akhirnya aku sampai walaupun tanpa dirancang
Tapi mood nak cerita belum mari..aku betul2 hanya pergi melawat tempat orang 
Takde soping2 pun, hanya makan2, jalan-jalan , apapun happy sangat

Bila mood mari nanti aku citer lebih lanjut.
Tapi apa pun masa nak cop pasport kat Imigresen Thailand 
nasib orang tak ramai , tak sampai pun 15 minit..
ke sebab pemandu bus kitaorg sudah rasuah itu pegawai kastam.
Lagi pun kami sampai awal pagi sekitar pukul 7 am.



9 comments:

POSH76 said...

bessnyer citer hatyai....nanti citer yer sis!!

Cik Wanie Ghani said...

wah wah wah,
dah sampai sana yer,
mesti best kan,
x sabar nak tunggu cerita dari akak:)

mamyharraz said...

sy seru cepatlah mood kty sampai..jd sy boleh baca entry hatyai :)

Softtouch [Hanim] said...

tak sabar nk bc cerita kty kat sana....mesti best...

marinahunny said...

waah bestnye kty pegi hatyai..suami sy ada bgtau persatuan dia nk buat lwtn ke bangkok pastu bayar 1000/sorang tp sbb nk pakai duit so kansel lah..huhu

Neeza.Areef said...

dah blk ye kty...
ikut rombongan bus ke? hahaha lawak je driver dah rasuah siap2..cpt sket ye

wantie said...

amalan rasuah kat pintu masuk tu dah mcm perkara biasa. ntah le kenapa amalan rasuah tu di buat. kita yg dok bagi pun rasa mcm itulah bayaran nak masuk. hehehe...

susah nak ckp dorang ni. ngan amalan rasuahnya la, pondan la & ayamnya la. haishhhh.

Lina said...

la kak ty pun bercuti ke hatyai ke...oklah tu 15 minit je kat kastam thailand...sy dekat sejam lebih kat situ pdhal bg jg uwang huhuhu...maybe sbb ms sampai situ dah tgh jd org tgh ramai

ALoNa CintamaniszLite said...

mm..ni mesti atty mmg dh ada passport kot..senang ler terus jer setuju utk jenjalan kuar dari m'sia. Mcm sy..takde passport pun. penah gi phuket bbrp tahun yg lampau tp guna grup passport, hehe..passport sendiri tak penah buat punnn...hihi..