Feb 17, 2012

Bercuti2 tepi sungai yang bukan tempat berkelah tapi bahagia jer pun

Baru-baru nie , aku ke econsave
sapa-sapa yang duduk sana , mesti tahu ada sungai besar
 yang bukannya untuk mandi manda
airnya keroh jugak lah ..

masa aku drive tu dan lalu situ , dan terpandang satu family elok je berkelah
di samping si suami memancing, agaknya minat si suami memancing
disebabkan hari minggu , anak bini semua ikut , jadi ler manfaat kan hari tu,
 bersama2 family tercinta

Situasi masa aku lalu tu, si isteri sedang baca paper
anak2 sedang main2 ,ada yang baca buku , si suami tengah pegang pancing
diaorang siap bawak bekal, tikar bagai , bentang bawah pokok

dalam hati aku , kadang2 kita tak perlu bercuti
 luar negeri ke..jalan sakan ke,
Tapi kalau kita tanya semua orang, ada ke yang tak mau ?

 nak pergi jalan2, rasanya semua orang pun mahu, cuma mampu ke tidak jer
 tak tentu kita bahagia atau mengecapi kebahagian bila kita dapat bercuti jauh2
tengok diaorang, bentang tikar bawah pokok, tepi sungai tengah bandar
tapi semuanya nampak happy


Tapi bagi sesiapa yang berduit , boleh lah pergi bercuti jauh2 sikit
Yang tak berduit, kat mana pun tak kesah, yang penting satu family happy..

Insaf aku tengok diaorang satu family...

.

7 comments:

mamyharraz said...

betul tu kty..tak semestinya kita nak bercuti kena keluar negara.. dpt berkelah atau riadah dgn family pun dah cukup bermakna..janji dpt berkumpul ramai2 :)

Has said...

btul k.atty..yg penting tetap luangkan masa bersama keluarga tersyg...itula kata kunci satu kebahagiaan..chewahh.. :)

wantie said...

betul tu... actually kalau kita bahagia kat mana kit apergi pun akan rasa bahagia walaupun lepak kat tepi sungai & berkelah.

kepada yg berhabisan berbelanja tuk bercuti tu, mungkin itu cara dorang nak ambik feel bahagia. Biar habis duit janji bahagia.

lieyalatif said...

setuju sis!...bile pasal bercuti mesti yg jauh2...kene keluar duit byk...sebenarnye kalo kite paham konsep bersama keluarga tu sure akan jadi mcm family yg kak ty jumpe tu...asalkan semua hepi dan enjoy.....tu yang penting....

rasp said...

to me...
kalo bercuti wif famili tak kisah mana pun sis...
mesti hepi nye...
bak kata u ler...
kalo ada duit lebih, leh le jalan jauh skit...
kalo dak kat rumah pun dah cukup nikmat :D

masviona said...

luangkan masa bersama family sbnrnya bukan jauh or dekat jd ukuran sbnrnya kan....kiranya family yg akk tgk tuh mmg pandai memanafaatkan peluang la tuh.

Kami pun kdg2 pernah gak amik masa 3-4jam g lepak2 tasek cempaka so avin leh bebas bermain2 n lari2 sana sini n kami lak mcm2 leh bincang sesambil bergurau senda....kdg2 avin dtg kat weols n ajak main sesama..:)

Softtouch [Hanim] said...

betul tu xperlu jauh2...jnji masatu kualiti tu kita manfaatkan sepenuhnya..jnji semua enjoy n dpt berkumpul 1 family