Jan 31, 2012

Tak makan

Sebagai manusia biasa , dan insan yang lemah 
saya pun ada benda yang saya suka dan tak suka 

salah satunya 
saya tak pandai makan popia basah 
Semalam masa keluar lunch ngn along 
along boleh pulak beli popia basah 3 ketul 
memang takleh masuk , kembang tekak
Kalau popia goreng , memang laju je makannya 

Kalau along pulak
dia memang tak boleh langsung makan ikan talapia
aku pulak ikan talapia memang salah satu ikan feveret




notakaki : Aku insan yang lemah 

____________
Start esok along dah kerja normal, nampaknya kena sorang2 uruskan firdaus ke sekolah
ingat nak suruh maksu van je hantar firdaus pergi sekolah nanti 
sebab takut aku ada hal time lunch ,takut firdaus lewat ke sekolah

.

18 comments:

eMMe said...

sama la dgn saya kak, lebih suke popia goreng kan..kan..ade crispy, nyummy!

ZSqueenbee said...

nyum nyum....sukenyee popia..ermm mmy mum n adik bradik die xbrapa nk mkn ikn..1 2 jenis ikan je mkn sye plak sukeee je ikan tp bkn ikn sungai..kalo popia ni basah ke karing ke belasah..hahaha

mama tisya said...

dlu pn kita tk mkn gk tp dh try sedap plak..yum2:)

cheqna said...

dua2 cheqna makan =)

lieyalatif said...

lieyapun dulu tak reti mkn tau kak...pandai mkn yg goreng jek...tapi lepas terase yg kat alamanda tu...terus jatuh cinta n pandai mkn ekeekekekek....

Neeza.Areef said...

lorrr..
same dengan lerrr kiterr
mmg x retttii dan rasanye x akan reti mkn popia basah
tapi klu yg gorengg..lajuuu je blasah..mmg nape tah mmg x ley masuk la popia basah nih..

calit skit ;)

Redbloodsnow said...

EEEEE....kakkkkk, akak buatkan zie jd ngidam popiah basahhhh. lama giler zie tak makan popiah basah taw. aduh kat mana nak carik nih

Queen said...

yabang pun tak makn ikan talapia...kecuali yg bela sendiri...

nabilah_2908 said...

bab popia..dua2 saya makan..

ikan talapia goreng masak lada..pergh..sedap tu.. :)

cuma satu je sy tak bape suka....sotong basah tu masak sambal..or lauk2 lain...tekak macam loya...

tapi kalau sotong tu buat goreng tepung...suka...kalau sambal sotong kering or sotong coklat tu..tak pe..suka juga.. (^_^)

L said...

sedap pe popia basah.. huhu nyum3...
jom hayati sekejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

CuTeMiUt78 said...

oh..sama la kak.. popia basah cam tak blh nk lalu kat tekak ni.. talapia goreng sedap kan kak

ct rahani said...

sy pun prefer popiah goreng.. tp klu ader popiah basah sy mkn gak.. cuma kureng sket la..

zh-ena said...

ena ikan darat mmg tak mkn..popia semua ena bantai jea

wantie said...

kalau popia basah cenggini memang saya pun tak suka. tapi kalau popia basah yang berkuah seperti yang selalu mamak stall jual kat penang ni memang fevret.

kalau kat penang ni ada jual kat weld quey depan pejabat pos besar.

tak nah jumpa lagi kat negeri lain. ngeee

✿Ummi Myra✿ said...

wah sedap nye, rasa macam lapar la pulak tgk makanan tu huhu


http://www.amirastudios.com/2012/01/bercuti-di-hotel-dembassy-serviced.html

Zura said...

masuk mulut jelah kty tp sy kureng popia basah nie..

Cik Wanie Ghani said...

wanie plak suka popia basah dari popia goreng,
hiihihihi,
tuelah org katakan,
lain org lain rasa tekaknya,
hihihihi

Nazz@Purple said...

nazz suka popia basah cm nie..