Jan 30, 2012

Saya bz belajar

Sebenarnya semenjak firdaus tangan patah nie
hari-hari ler mamanya nie membebel

Hari-hari membebel suh tengok2 buku sekolah
suruh buat apa yg patut
ye lah walaupun tak sekolah, buku wajib kena tengok

Jadiknya itu ler yg aku bz kan sekarang
hari2 dok ulangkaji buku sekolah tahun 3

supaya aku boleh ajar firdaus buat kerjasekolah 
lelagi lepas dapat basikal, nie kena lagi tekun
yelah sebelum beli , macam2 syarat kitaorang kasi , dah macam2 janji yang firdaus buat 

Jadiknya dari minggu lepas
lepas dapat basikal , lepas puas enjoy mandi laut semua 
dah tiba masa untuk fokus pada pelajaran , tak boleh main2 
dah nak 3 minggu firdaus tak ke sekolah , ini hari tu g check up 
doctor kasi lagi mc sehingga 16 february , 
Jadiknya aku terpaksa menjadi cikgu yang garang kepada firdaus

pening jugak nak belajar balik..lelagi balik ke tahun 3
dah lain dari dulu 

lelagi kena bahasa arab..terkelu lidah
ye lah time mamanya dulu mana ada belajar bahasa arab
nasib ler firdaus tau jugak bahasa arab..terbalik , udahnya dia pulak ajar mama bahasa arab

Minggu nie firdaus tak boleh lepak umah nenek
Minggu nie kena duduk umah mama..kena abiskan semua sukatan dan homework yang mama kasi



10 comments:

POSH76 said...

sibuk tul schedule firdaus..yg penting firdaus rajin belajar..cayalah!!

Sidratul Muntaha said...

aku imagine la kejap algi aku pun nempuh mcm akka jugak nnti
nak revison jer dgn ank2
fuh!

wantie said...

tu la kan. sekarang ni darjah 1 pun dah ada bahasa arab. fenin jugak nak mengajor. main agak agak je bila tengok buku teks dorang.

Memang saya pun tak pandai bahasa arab sebab masa sekolah dulu tak der pun belajar bahasa arab.

namapun tak ngaji sekolah arab.ngeee

cheqna said...

moga2 fir cepat sembuh kak neh =)

Kamariah Awang said...

Semoga Firdaus cepat sembuh.

Kamariah Awang said...

Semoga Firdaus cepat sembuh.

Neeza.Areef said...

kna jugak la masuk dlm pelajaran jugak ye kty..kang klu anak mntk tnjuk x de la blurr sgt

Redbloodsnow said...

THUMBS UP buat fr coz rajin blaja. pack tueeee schedule dia :)

masviona said...

alahaiiii siannya fir lamanya kty doc kasi cuti tgn dia xleh gerak lg ke?

Nazz@Purple said...

kesiannya firdaus..smga dia cpt baik..dan boleh blajar