Jan 4, 2012

Hari pertama


Hari pertama persekolahan
Firdaus gigih jugak nak ke sekolah, walaupun mama risau
yang paling mama risau , camne nak pergi toilet..itu jer
yang lelain tak kesah sangat

Alhamdulillah firdaus , tekun, gigih
pakai baju sendiri walupun dalan keadaan sebelah tangan'
terkejut jugak , semalam , masa sampai umah nenek dia
tanya , nenek ke pakai kan baju
dia cakap dia sendiri ler pakai ,

tapi baju tshirt , atau kemeja sekolah kebangsaan boleh dia pakai sendiri
tapi nak sarung seluar , nak kancing , memang agak payah , lepas tu tak kemas
baju sekolah agama memang agak masalah , pakai , mama leh pakai kan
lepas tu nak tanggal , disitu ler problemnya

sebab kami takde bibik, jadik firdaus kena buat sendiri sebab aku kerja
tapi selepas discuss ngn bos along , along menten shift , jadik leh gilir2 siapkan firdaus nak ke sekolah petang

2012 kami mulakan dengan keadaan kelamkabut sikit, tapi buat derk je walupun hati risau
alhamduillah segala masalah selesai
janji kita tenangkan diri kita..insyallah ada jalan penyelesaian

Kalau ikutkan macam nak cuti je kerja sebulan tanpa gaji
ini pun aku dah cuti seminggu..

.

----------
Sent from my Nokia phone

11 comments:

Munnafendy said...

errr..knp tgn firdaus kak?
dia ada smgt dh pg skolah tu...nak buat sndr =)

atty's said...

@Munnafendy

tangan firdaus patah .. :)

eMMe said...

tu nampak tangan bersimen tu kak..jatuh ekk.... budak2 laki standard la...hehee..moga cepat sembuh!!

Neeza.Areef said...

smgt fir tu kty..sian gak dier kan..tu lah mcm kty ckp nk kancing suar tu yg payah nya kan..pelan2 la kty nnti biasa la tu

POSH76 said...

alahai cian firdaus...takper anak lelaki kena kuat

mEiZ SHA said...

WAAA BAGUS ANAK BUJANG NI..TOLONG MAMA DI LAA TU KAK, XNAK SUSAHKAN MAMA DIA..:)

gud boy

ct rahani said...

semoga semuanya dipermudahkan.. & semoga tangan firdaus cpt sembuh.. amin..

ct rahani said...

semoga semuanya dipermudahkan.. & semoga tangan firdaus cpt sembuh.. amin..

ratna said...

Fir kan anak lelaki...pasti bole!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

sian firdaus, tapi dia sangat tabah...good boy gigih dia nak ke sekolah, semoga menjadi insan yang berguna & berjaya bila dewasa nanti k

rasp said...

mmg kuat semangat lah fir nie...
cam mama dia lah nie...