Jan 17, 2012

Apa Pun Bersyukur jer lah ..dan redha

Cuti raya cina tak lama lagi , minggu depan
seperti taun2 lepas..dan selepas2 nya

Aku kalau cuti raya cina , memang akan bercuti lama ,kali nie 21-29 January, masuk keje balik pada 30 january..
tapi yang tak beshnya
cuti lama , tapi tak gaji , huhuhuhuu..ni yang sedih nie..

Tak gaji sebabnya bigboss dan start bercuti pun dari minggu lepas..
minggu lepas kan aku sokmo cuti jer..
tak dpt nak request gaji awal..

Tapi takper lah , ada hikmahnya ,

Jumaat ni nak ambik si akak dari plkn
kesian jugaklah, dah nak dekat 3 minggu dia di sana
satu minggu pun mama tak dpt nak jenguk
sebabnya mama bizi sangat2 uruskan firdaus yang masuk wad

Jumaat nie insyallah , mama jemput akak, akak tunggu je mama sampai
nanti ahad kita pergi bercuti
Kali nie mcm seronok sikit bercuti ,sebab bukan kami je yang ada
ada lagi sedara mara yang follow jugak
cuma rasanya kanak2 yang bawah 12 - 7 tahun semuanya injured
Takleh nak buat aktiviti sangat ..
takpe yang penting kita happy , nanti kita buat bbq , makan-makan je sokmo..




10 comments:

SYANI said...

Kompeni aku pun sama.. gaji tak dapat awal pun...

cheqna said...

selamat untuk segala yang bakal kakty lakukan =)

wantie said...

kalau sebut ttg bbq ni, saya baju lepas wat bbq. tapi tak wat N3 lagi.

mula tu panggang ayam. last budak budak dah tak larat nak makan ayam. dorang bbq hor dog je.

menda tu jugaklah yang budak budak berkenan. ngeee

Deqna said...

takpelah kak, lambat dapat gaji lambatlah habisnya...

saya ni ni hah dah gaji dah... cpt sgt pulak... next month gaji cam biasa.. mau terabis cpt camni..

Ms.Lilies said...

selamat bercuti kak ty :)

NzA said...

ooooo...xbestnya cuti xde gaji....ttp xpelh sekurg2nya duit tu xhabis masa p cuti2......

lieyalatif said...

takpe kak ty, ade hikmah tu kak ty.....yg penting ade gak akak dah plan nak gi jalan2 tu...sure seronok...fir yg kurang sihat tu pun nanti hepi.....

kakyong said...

lama juga cuti CNY tu ya..

budak2 sek pun khabarnya cuti 1 minggu..

ct rahani said...

beshnya cuti lama.. sy keje cam biasa kecuali cuti raya cina 2 hari tu jer.. huhu..

Dee said...

yg penting bersama keluarga kty..syok ar cuti pjg..