Dec 20, 2011

PLANETARIUM NEGARA


Lepas aku dan along balik bercuti dari Melaka 
Kami berdua kena pulak bawak Firdaus ronda2 , & jalan2 tempat yang dia nak pergi
Mama ngn ayah gie Melaka tak mau ikut
Jadik kena ler tunaikan janji bawak firdaus ronda2 sekitar Kuala Lumpur
Tempat yang Fir nak pergi biasa lah Muzium Negara, Planetarium, Taman Burung 



Memula kami singgah ke Tasik Perdana , kami pergi ke Planetarium Negara
selesai je kami ke sana , bateri kamera pun kong, tensi betul tak dpt nak snap gambar dah 
lagipun Firdaus bukan suka bergambar..suruh posing je buat muka




firdaus lah snap gambar ni..kita nak snap gambar dia..dia taknak 
asyik snap gambar mama ngn ayah je.

Dari Planetarium , kami ke Taman Burung , Tugu Negara , lepas tu singgah masjid Wilayah jap solat Zuhur 
,dari situ kami ke KLCC ,ingat nak ke PetroSains , sekali tiket sold out..sian firdaus..
nanti kita terai pergi lagi ye..





Ronda2 jap sekitar KLCC..lepas tu terus ke Alamanda tengok wayang citer Puss In Boots..

.

10 comments:

POSH76 said...

bess jugak pi sini....banyak info

lieyalatif said...

amboi seronok kak ty jengjalan...firdaus pun syok le tu dpt jalan2.....seronok kak ty dpt jalan2 mcmtu bawak anak...terisi mase cuti sekolah firdaus ...

Nazz@Purple said...

seronok firdaus eh..cuti2 skolah ni dpt jln2..

Mak Su said...

saya gi planetarium negara kira kira 18 tahun yang lalu. hahaha

pRincESs_N said...

wahhh,,ni lg best ronda2 kl cmni..

roq said...

tnx ye kak komen2 kat blog saye...

ada mention name akak sikit....jemput2 la singgah :)

aliaaroslan said...

saya tetiap tahun mesti pegi planetarium negara. bawak student. tahun ni ada upgrade ape2 tak pameran dia, kakty?

Kamariah Awang said...

Alhamdulillah Firdaus dapat mama n papa yang sedia melayani dia....

atty's said...

@aliaaroslan

rasanya takde apa yang baru pun alia.

MrS. F!zA said...

hhehehe jauhnya kty dr klcc smpi ke alamanda plk..kalo fiza semput dh.. :P