Dec 30, 2011

Patah

Semalam dari pagi sampai malam berkampung kat hospital.

Pagi pergi Az Zahrah,x ray apa semua,

lepas tu rasa macm tak puasati dengan apa yg doctor cakap.

Jadik minta refer hospital serdang.
Jadiknya keputusan tangan firdaus adalah patah.

Doctor kata tangan fir patah dekat tulang untuk pertumbuhan tulang,sepatutnya kena masuk besi tapi fir budak jadik doctor hanya simen.

Ada masalah akan timbul,doc kata takut tangan fir akan pendek sebelah. Jadinya hanya berdoa supaya semua okeh,

masa tengok doctor rentap tangan fir semalam,aduh sedih giler.

Mesti ada yg tanya camne boleh patah. Takde jatuh apa pun,cuma fir masa tu duduk,masa nak bangun,tangan ya menampung badan dia tergelincir,jadi tgn fir terkehel,dan fir terhempap sikit tangan dia.

Apapun semoga tangan fir cepat sembuh.

14 comments:

mama tisya said...

aduhai ngilu dgr..smoga fir cpt baik ye....doktor bg mc lama ke?kn nextweek dh nk sekolah

CGG said...

akak..
semoga terus tabah ye..memang sayu bila tgk sesuatu jadi pada anak kita.
mohon Allah permudahkan segalanya untuk akak n fir.fir ada ibu yg penyayang:)

kak,make sure doc buat sume pemeriksaan yang wajar and get ur consent dulu.everything should be documented n in writing.
if ade negligence nanti senang nak rujuk mana yang perlu .

take care ye

Neeza.Areef said...

fir kna byk minum susu lg ni...sabar ye kty..fir budak kuat kan..moga cpt baik yer..

mEiZ SHA said...

masyaallah..
cepat sembuh ye sayang..nak masuk sekolah da nie..

Nazz@Purple said...

fir semoga cepat sembuh..akak tak cuba rawatan alternatif cam urut?

PurPlè said...

Harap2 tgn fir cpt elok. Sib baik tgn kiri..

Joy said...

ohh kasihan Fir. harap cepat2 baik dan semua ok n xde implikasi. bdk biasanya cepat baik. sy dulu ms umur 8 thn pernah patah tulang bahu..tp xde pape implikasi..tulang baik sendiri. Insya Allah Fir pun sama.

masviona said...

ya allah kesiannya firdaus kty...moga tgn fir cepat baik xde masalah...insyaallah

Nana said...

aduh,,sian nye dia
cpt baik yea

lieyalatif said...

laa kak ty...siannye fir.....bile nak masuk sekolah plak mcm2 hal jadi yeak...takpe la kakty nak buat camne, bende nak jadi ...yg penting fir dah buat rawatan sepatutnye dan cepat sembuh....

rasp said...

ya Allah sis...
kesiannya....
hopefully cepat2 lah sembuh...

wanie said...

sian fir..semoga cepat sembuh ye

Dee said...

kesian fir..moga dia cepat sembuh..bukan dia tulis tgn kiri ke kty?

aliaaroslan said...

take care fir dan selamat masuk sekolah tahun baru !